dimecres, 25 d’agost del 2010

Els arranquen els arbres dels seus boscos

Concentració a València en solidaritat amb
els presos polítics Maputxe en vaga de fam


Marxa pels carrers de Barcelona en solidaritat amb presoners maputxes en vaga de fam

Tal i com ja va passar el passat dimecres a Barcelona, continuen les convocatòries de concentracions arreu del nostre país en suport i solidaritat amb els presos polítics maputxe, que porten ja més d'un mes en vaga de fam.
Per això, un grup de persones solidàries de València van convocar una concentració per a dimarts 24 d'agost en suport a les reivindicacions del Poble Treballador i Originari Maputxe al carrer Marqués de Sotelo. 4 (entre l'ajuntament de València i l'Estació del Nord), davant del consolat de Xile a València.
Segons les dades de que es disposen en aquests moments, són 31 els presos polítics maputxes en vaga de fam; vaga iniciada el passat 12 de juliol que havia estat convocada i seguida amb grans mostres de solidaritat per les pròpies comunitats maputxes i a nivell internacional (com es va poder veure amb la presa de l’ambaixada xilena a Brussel·les el passat 13 d’agost, o el passat 18 d’agost a Barcelona), amb les següents reclamacions:
- No a l’aplicació de la llei antiterrorista.
- La fi del doble procesament civil – militar.
- La llibertat per tots els presos polítics maputxe.
- La desmilitarització de les comunitats.

Els Maputxe, han estat i són, com molts altres pobles indígenes del món, a una altra escala, com nosaltres, la mostra viva de la tragèdia quotidiana d’un poble perseguit, sotmès, despullat i atacat des de fa centenars d’anys, primer pels espanyols, després pels estats xilè i argentí. Però tot i eixa persecució i sofriment seculars, han mantingut el coratge, la dignitat i l’amor a la llibertat i la terra, que els hi és propi. Precisament per eixa dignitat rebel, són una molèstia gravíssima per l’estat xilè i per les grans multinacionals que el sostenen... ja que els maputxe, la gent de la terra, són una mostra viva del que es pot aconseguir lluitant, protegint el que és d’ells i de tota la humanitat, contra els interessos del imperialisme i el gran capital.
El poble treballador maputxe, com el poble treballador dels Països Catalans, no poden suportar veure com els arranquen els arbres dels seus boscos per fer-ne plantacions explotables per uns pocs, no poden veure com els contaminen i roben els seus rius... i per això, per defensar la seua terra, han esdevingut el blanc de l’aparell polític i militar de l’estat “democràtic” xilè.
El poble maputxe ha vist com en menys de 150 anys, els han “deixat” només la centèsima part de les seues terres; que segons el propi govern xilè durant la passada dècada van perdre un terç de la seua població; que per tal d’anul·lar-los no permeten l’ensenyament a les escoles en la seua llengua, el mapudungun; que continuen veient com els seus fills i filles més dignes continuen essent empresonats, torturats i fins i tot assassinats.

Mari chi weu!
(lletra de la cançó d'Huinca)

Qui us penseu que sou?
Per ensenyar-nos com hem de viure.
Qui us penseu que sou?
Per ensenyar-nos com hem de morir.
Nosaltres no tenim
La vostra cultura, els vostres pecats
No els tenim, No!

Qui us penseu que sou?
Per ensenyar-nos com hem de menjar
Qui us penseu que sou?
Per ensenyar-nos com hem de pensar.
Nosaltres no volem dominar el món.
No volem... No!!!

Mari chi weu!
Diez veces venceremos!
Mari chi weu!
Deu vegades guanyarem!
Mari chi weu!
Diez veces venceremos!
Mari chi weu!
Deixeu el món en pau!

Comunicat Públic dels Presoners Polítics Maputxe de la Presó d'Angol
Nosaltres els Presoners Polítics Maputxes de la presó d'Angol, davant el recurs d'Empara Preventiva interposada per Gendarmería de Xile, manifestem el següent.
1. Rebutgem categòricament, el recurs d'empara preventiva interposada per Gendarmería de Xile, ja que amb el recurs pretenen per mitjà de la força alimentar-nos, mostrant suposada preocupació per la vida de cadascun de nosaltres els qui ens trobem en Vaga de fam.
2. L'Estat Xilè amb aquest recurs, pretén confondre a l'opinió Pública Internacional, esmentant que està per assegurar la vida, però no obstant això en la pràctica contínua violentant els nostres Drets, el més greu encara és que malgrat el debilitament físic i psicològic en què ens trobem, realitzen diàriament incursions a l'interior de les nostres cel·le, sent copejats i obligats a sortir semi nus al pati. Per aquesta raó nosaltres de cap manera acceptarem l'alimentació forçada.
3. Les nostres mobilització ho hem manifestat amb força i claredat que arribés fins a l'últimes conseqüències, estem convençut de la legitimitat de les nostres demandes i drets que han estat negat i vulnerat sistemàticament per aquest Estat, les nostres vida l'hem posat a la disposició de la lluita del nostre Poble la Nació Maputxe, perquè algun dia els nostres nens siguin lliures a la nostra terra i territori.

· Informació de :
· Concentració a València en solidaritat amb els presos polítics Maputxe en vaga de fam. Cos.
· Concentració a València en solidaritat amb els presos polítics maputxes en vaga de fam. Llibertat.cat

· Per saber-ne més :
· País Mapuche.
· Mapuexpress - Informativo Mapuche
· Marxa pels carrers de Barcelona en solidaritat amb presoners maputxes en vaga de fam
· Concentració de solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam a Barcelona
· Mobilitzacions en solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam des de fa 25 dies Llibertat.cat
· Un grup de presos polítics maputxes compleix la primera setmana de vaga de fam. Nationalia.cat