dimarts, 20 d’octubre de 2009

Contra la MAT des dels arbres

Ocupació forestal!
Acció permanent contra la MAT


El passat 17 d'octubre unes cinquanta persones vam ocupar l'emplaçament de la futura torre 114 a la part de les Guilleries de la comarca de la Selva.
Amb la determinació de saber que per parar la línia de Molt Alta Tensió només necessitem de nosaltres mateixes hem decidit instal·lar-nos en aquest bosc i paralitzar les obres.
Per a que aquesta acció permanent tingui més força convoquem a tota persona que vulgui participar o col·laborar que es posi en contacte amb nosaltres i/o que estigui atenta a les convocatòries [Adreça: desdelsboscos@gmail.com].

Ara per ara, el material necessari és:
- Tot tipus de material d'escalada.
- Cordes de polipropilé de 12mm (60 euros aprox. els rotllos de 200m)
- Fustes d'encofrar.
- Bigues llargues de fusta.

De la mateixa manera que aquesta lluita no és només contra la MAT sabem que a Euskal Herria la lluita que s'està duen a terme no és només contra el TAV. Des d'uns arbres a uns altres una salutació còmplice i anticapitalista.
Ni MAT ni TAV ni el model social que les necessita!
Ocupació forestal contra la MAT...
exposant intencions


Des d’aquí, des dels boscos, des d’on els rebels, els fora de la llei, els maquis i els conspiradors sempre s’han amagat i organitzat... des d’on s’atracaven diligències reials,des d’on es ballaven vora el foc danses populars, des d’on encara avui podem ser invisibles i sentir-nos protegits... des d’aquí convoquem a aquells a qui la MAT els hi treu la son.
I volem aclarir que criticar intensament la barbàrie de la Molt Alta Tensió és denunciar sense miraments l’insaciable gana de les grans ciutats, és declarar la guerra contra les gestions i infrastructures de l’Estat (Govern, Generalitat, Ajuntaments) i al seu cap, el capitalisme. Aquesta organització social que es basa en la cobdícia i la voracitat més impunes, en l’individualisme i en l’amor etern al benefici... tot això ens fa mal, encara que es disfressin com a Plans E, millores elèctriques, de vacunes de la grip A, de trens d’alta velocitat o d’avenços televisius digitals.
Des d’aquí, des del nostre assentament a les Guilleries, rebutgem aquest macrocorredor elèctric que colonitza a cops de talonari i que no fa cas de les clares oposicions que des de fa anys han mostrat no només els afectats, sinó també aquelles persones que encara conserven una mica de mentalitat inconformista i emancipadora, una mica d’honestedat davant la vida. I no pretenem que els polítics de torn o que Red Eléctrica Española (l’empresa que ha creat i gestiona aquest “xiringuito”) ens escoltin i ens respectin; sabem que la seva tasca, per definició, és estar al servei d’uns interessos elitistes al marge de les necessitats socials. De fet, són ells (la burgesia i els seus representants polítics) els que s’han encarregat al llarg de la història d’anar minvant, manipulant i dirigint les autèntiques necessitats del poble, de la gent normal que no hi pinta res.
Aquest és un altre intent de demostrar que certes persones tenim la fermesa, que el desafiament a allò establert és condició per a poder viure tranquil·les. I quin millor lloc que aquest per proclamar, des dels arbres, des de la ocupació a la futura torre 114.
Ja ha passat l’hora d’intentar convèncer als pobles per on passaran els 400.000 volts, a aquelles persones a qui no els provoca rebuig tant menyspreu i dominació per part dels poderosos, a les persones que no volen veure més enllà de les seves mercaderies hipotecades. Tot i això, ens establim en un lloc concret, invitant a qui no toleri la progressiva destrucció de zones forestals; esperem aquelles persones que s’han cansat de la contaminació de les grans ciutats i les seves perifèries condemnades. Intentarem crear comunitat juntament amb aquelles que pateixen per la desaparició d’allò rural, amb aquells que alerten sobre la difusió descontrolada d’agents tòxics que provenen de la indústria, amb aquelles que ja estan cansades de tanta democràcia capitalista creadora de desfets industrials, residus, pesticides i additius alimentaris.
La nostra proposta es basa en resistir comunalment enfront de l’avenç evident de la MAT. Seguirem tenint la confiança ferma que la força dels pobles que s’aixequin, la desobediència dels activistes que vulguin conviure en aquests boscos i, en resum, la convicció d’aquelles persones a les que aquestes paraules els hi puguin resultar familiars o comunes, és el que impedirà l’arribada de les deplorables màquines de la Molt Alta Tensió.
Tot es basa en que ens reconeixem entre nosaltres i que els ho posem més difícil...
Ocupació forestal
Adreça: desdelsboscos@gmail.com

1 comentari:

iberia ha dit...

Moltes gràcies per les accions i informacions que esteu portant a terme.
Som moltes les persones que ens sentim identificades amb els problemes que afecten al medi ambient,i no ens podem enfilar als arbres, pero us podem donar suport moral !
Jo possaré la vostra adreça al Facebook .
Es un petit gest, pero en aquest moment és l´únic que puc fer,a més de deixar la meva firma en cualsevols reivindicació que s´hem demani desde la vostra adreça !!!
Salutacions ben cordials !!!