dijous, 19 de febrer del 2009

Planícia.1


Benvingut, mister Marshall!







Diari de Balears, ahir

9 comentaris:

Juan Bibiloni ha dit...

Una excel.lent notícia. Estam d´enhorabona.

Joan

Anònim ha dit...

Enhorabona als banyalbufarins i en especial al Dr. Joan Vives pel seu gran projecte.

Mart de Garriga ha dit...

Precisament perquè es tracta d'una bona notícia, no entenc gaire el títol del post. Qué hi té a veure la presa de pèl de Mr. Marshall a la postguerra de Franco amb això?

Joan Vicenç ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joan Vicenç ha dit...

Fa dos anys Esquerra Republicana a les Illes va presentar una Proposició no de Llei al Congrés de diputats per a comprar la finca de Planícia que estava en venda, en demanaven aleshores deu milions d'euros. Aquesta PNLL, la vaig preparar jo mateix. El PSOE i el PP hi varen votar en contra, això va facilitar més tard la venda a una altra gent i el posterior litigi per fer valer el dret de tanteig i retracte. Les mateixes raons que el Ministerio de Medio Ambiente fa servir per haver-la comprada ara eren les que nosaltres exposarem a la Pr.no de Llei. Llavors no, ara sí. El resultat és que s'ha pagat per la finca gairebé el doble del que es demanava llavonses. Si feis memòria aleshores al govern de Madrid hi havia el PSOE i aquí el PP amb en Jaume Font a la Conselleria de Medi Ambient.

Es veu que una foto pot valer molts d'euros...al poble.



"7 de Febrer de 2007

Esquerra presenta una PNL al Congrés que insta el Govern espanyol a adquirir la finca de Planícia de Banyalbufar

Per al candidat d’Esquerra al Consell, Joan Lladó, aquesta és una ocasió perquè Antich demostri a què està disposat el PSIB en vistes a un futur govern de progrés

Esquerra ha presentat una proposició no de llei al Congrés que insta el Govern espanyol a adquirir la finca de Planícia de Banyalbufar. Aquesta finca, de 300 ha, està a la venda per deu milions d’euros. La portaveu d’Esquerra-Illes Balears, Margalida Seguí, ha explicat “proposam que part de la partida dels PGE de 2007 destinada a adquirir espais litorals de significació ambiental s’utilitzi per comprar aquesta finca, tant per la seva protecció, pels elements naturals i paisatgístics que presenta, com perquè acompliria l’objectiu de garantir l’ús públic del domini marítimo-terrestre”. A la mateixa PNL es destaca que a Planícia es troba una de les poblacions més meridionals de teixos que existeixen a Europa i, de fet, és un dels pocs llocs en què se’n poden trobar.

Per part seva, el candidat d’Esquerra al Consell de Mallorca, Joan Lladó, ha destacat “l’adquisició de Planícia permetria augmentar l’espai natural protegit de la Tramuntana, que actualment es compòn de molt poques finques, i faria arribar el terreny públic fins a la mar”. D’altra banda, Lladó ha assenyalat “aquesta és una oportunitat perquè Francesc Antich ens faci costat en la defensa dels interessos mediambientals de les Balears, i demostri a què està disposat el PSIB en vistes a un futur govern de progrés a les Illes”."

Joan Vicenç ha dit...

Perdó, no sé perquè he parlat del doble del que es demanava llavors, em dec haver confós amb una altra finca.

Com podeu comprovar s'ha pagat, al manco, un milió cent divuit mil euros de més que si s'hagués comprada en bona hora, dos anys abans, que ja són doblers.

Pere Llofriu ha dit...

El títol és el de l'obra mestra de Berlanga, que va dignificar el cinema espanyol.
La "passada" de Banyalbufar és exactament el que va filmar Berlanga fa més de 50 anys.

Anònim ha dit...

Saps que és de fàcil comprar pagan el poble. Em recorda Raixa, que hores d'ara na Jil Sander, ja tendria arreglada casa i jardí, de franc pels mallorquins, visitable i deixada al poble quan ella morís. De que serveix comprar més finques sense idees i doblers per gestionar bé les que es tenen? És molt millor fer convenis amb la propietat i cercar un model mixte on la part privada aporti la seva visió i la pública la seva. Sense deixar de ser productiva, oberta i formativa. D'altre banda, sols és un pou sense fons amb una gestío que vira cada legislatura.

Peró sempre hi podrem anar a caçar cabres.

Anònim ha dit...

Avui al Brisas surt el reportatge n. 13 d'aquesta semana que diu que Planisi ja és nostro.
Demà a Banyalbufar ho tornaran a celebrar, i repetiran la passada de Mr. Marshal, ja que la primera va esser un fiasco.
En un futur ja hi podrem anar.
Haurem de llogar aquesta comparsa per comprar els pròxims parcs naturals a preu de canari jove.