dimecres, 8 d’agost de 2007

Manca de cura a les palmeres d'Alacant


Alacant perd un terç de les palmeres que tenia cinquanta anys enrere
En algunes zones de la ciutat ja no en queda cap

En cinquanta anys, el nombre de palmeres del centre d'Alacant s'ha reduït en un 32%. Aquesta és la conclusió que es desprèn del reportatge elaborat pels redactors de VilaWeb Alacant, després de recórrer el mateix trajecte que, l'any 1945, va fer un ciutadà alacantí per comptar les palmeres que hi havia a la ciutat. Aquest ciutadà, la identitat del qual no es coneix, va destacar, en una carta al director del Diario Información, que només faltava una palmera per arribar a les dues mil cinc-centes.

Cinquanta anys més tard, redactors de la secció d'Alacant de VilaWeb han tornat a comptar el nombre de palmeres de l'espècie autòctona 'phoenix dactylera' pels mateixos carrers que aquell ciutadà. El resultat obtingut és de poc menys de mil set-centes.

A les palmeres els falta aigua i més cura, per la qual cosa el seu estat no és gaire bo. Al centre d'Alacant ja n'han caigut moltes i no s'han pogut substituir per d'altres també autòctones. Tot plegat ha generat una certa preocupació per la desaparició d'una espècie característica de la zona.

Noticia de:
1 comentari:

Waipu Joan ha dit...

i per a quan una plantada general d'arbres????
Hem d'esperar a aquedar-nos sense?