dissabte, 25 d’agost del 2007

El Peloponès grec en flames








Grècia declara l’estat d’emergència davant la gravetat dels incendis

La UE envia ajuda per a l'extinció · Han mort mig centenar de persones





El primer ministre grec, Costas Karamanlis, ha declarat l’estat d’emergència a tot el país 'per aturar aquest mal i començar a reparar la destrucció tan aviat com sigui possible'. La Unió Europea, a través del Mecanisme Comunitari de Protecció Civil, coordina a hores d'ara l'enviament d'ajuda a Grècia per lluitar contra els focs que arrasen el país. Els estats espanyol i francès, Alemanya i Noruega ja han confirmat l'enviament d'avions i helicòpters.



Són ja mig centenar les víctimes mortals que han causat els incendis, després que aquesta matinada s'hagin declarat vint-i-cinc focus més al sud del país i a la península del Peloponès.

Com a mínim una trentena de les víctimes han mort prop de la ciutat de Zaharo, al Peloponès, on els bombers continuen rastrejant totes les cases per treure-hi les desenes de persones que s'hi han vist atrapades. Al sud, una desena persones més han mort en un incendi declarat prop de la localitat d'Areohoro. Hi ha poblacions totalment rodejades pel foc on els serveis de rescat no poden accedir-hi.

Les autoritats del govern grec han parlat de tragèdia nacional sense precedents i s'ha declarat l'estat d'alerta a les províncies de Lacònia i Messinia. La principal preocupació és que molts dels focus es troben a prop de les localitats i han atrapat cases i vehicles.

Informació de: vilaweb







*Més informació cliqueu sobre la foto:



2 comentaris:

mapi ha dit...

Bones!! Doncs jo ja t'he agregat també! Que s'ha de fer pinya!

Vinga, vagi bé!

zel ha dit...

Ostres, quines fotografies, Joan! Fa basarda, d'aquí poc temps, desertització. Què deixarem als nostres fills? Món de merda! Salut