dimarts, 28 d’agost del 2007

Tala d'arbres a Malgrat

Medi Ambient

Veïns contra la tala d'arbres a Malgrat de Mar

| Reclamen que es preservin els arbres centenaris i asseguren que el projecte de canalitzar la riera preveia salvar-los

Un veí de Malgrat s'abraça a un arbre centenari de Can Feliciano per evitar que el tallin
A.S. / MC


Un centenar de veïns de Malgrat de Mar, al Maresme, es van mobilitzar ahir després que, a primera hora del matí, uns operaris comencessin a tallar sense cap avís previ diversos arbres centenaris de l'arbreda de Can Feliciano, la part més alta de la ·riera, que s'ha de canalitzar. Els veïns consideren aquests arbres, entre els quals hi ha moltes acàcies, patrimoni de la localitat, i asseguren que el projecte de cobertura de la riera en preveia "la preservació".
"Això no és veritat", va assegurar ahir a l'AVUI l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy. La dirigent va insistir que quan fa dos anys es va aprovar el projecte de remodelació de la riera es va "deixar clar" que alguns arbres es podrien salvar però molts altres no i que, en tot cas, la decisió seria del director de l'obra. "El que és clar és que molts arbres no es poden mantenir perquè costaria molts diners i, a més, no se sap si viurien o no en un altre lloc". Conxita Campoy va assegurar que el procés de tala "és inevitable", però va assegurar que quan la riera estigui urbanitzada "s'hi plantaran arbres autòctons".
La mobilització veïnal -que va culminar amb una manifestació a les 7 de la tarda- va començar quan a primera hora del matí uns operaris van començar la tala. Alguns veïns, alertats per la situació, van acudir immediatament al lloc dels fets per enfilar-se o abraçar-se als arbres i intentar així protegir-los. Però la mesura no va servir de res perquè diverses dotacions dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local els van fer fora. Un grup de veïns va anar a denunciar els fets al jutjat d'Arenys de Mar.
M. Rourera
AVUI.28.08.2007
· Notícia publicada al diari AVUI el 28.08.2007
·

3 comentaris:

ErrareHumanumEst ha dit...

Robinia pseudoacacia??
Us faré una confessió, i és que en aquest arbre l'hi tinc mania (Això no vol dir que recolzi la tala), però és que és un arbre que el van començar a plantar 4 garrulos i ha començat a estendre's, a molts llocs ha desplaçat arbres alzinars i pinedes. Tinc entès que és asiàtic no?
De totes maneres poden constituïr un bon hàbitat per fauna, també molt d'aliment per abelles etc...

El que m'agradaria saber és si aquests veïns ho saben que aquests arbres no són d'aquí. Ho dic perquè corre pel món ( i més el nostre món urbanita) força gent que només coneix el gerani de casa seu.

De totes maneres, m'uneixo a la causa dels veïns, són millor aquests arbres que no una canalització d'un riu (pel meu entendre

Anònim ha dit...

Potser al Garrugle podem trobar l'origen de la Robinia i el gerani...

ErrareHumanumEst ha dit...

Trobarem el que vulgos, la qüestió és que aquest arbre amb la tonteria de molts en plantar-lo i tallant els autòctons s'ha acabat estenent més del que molts desitgen, només volia comentar això, no volia ferir la sensibilitat a cap anònim asiàtic