divendres, 2 de març del 2007

Silenci: es destrueix l'entorn. Gràcies

La Plataforma Salvem Mallorca i el GOB convoquen una manifestació per al dissabte 17 de març.

Dia 14 de febrer del 2004 milers de persones varen sortir al carrer sota el lema "Qui estima Mallorca no la destrueix". Demanavem als nostre governants un poc de mesura a l'hora de dur endavant projectes que podien suposar una transformació radical i irreversible del territori. Dissortadament no n'han tengut gens de mesura i durant aquesta legislatura que acaba s'ha produït un consum de territori mai no vist.

Ara plantejam una nova oportunitat per tornar a demanar mesura, per fer sentir la nostra veu, reclamant un fre a la destrucció de la nostra illa. Serà el dissabte dia 17 de març, a les 18 h. a la plaça d'Espanya (Plaça del Rei en Jaume) de Ciutat. Per aquest dia el GOB i la plataforma Salvem Mallorca convoquen una manifestació ciutadana amb un lema clar: Prou destrucció, Salvem Mallorca.

No es tracta de manifestar el nostre desacord amb un projecte concret, sinó contra un model de destrucció generalitzada que afecta tota la illa. Aquest model és ara més vigent que mai, com demostra la realitat de cada dia. Per això tornarem a sortir al carrer, per intentar evitar la destrossa del que queda.

A la vista d'aquesta convocatòria, la Plataforma Salvem Mallorca i el GOB fan arribar tres reflexions dirigides als nostres governants i a la societat:

QUÈ DEMANAM ALS GOVERNANTS?

Que no rebutgin aquesta mobilització generalitzada. Volem que prenguin nota de que a darrera d'aquesta mobilització no hi ha només el GOB, hi ha moltes persones que mai s'havien manifestat abans, persones que provenen de tots els àmbits i partits, que tenen la seva feina i família. Persones, en definitiva, que han decidit que ja n'hi havia prou i que ara dediquen hores i hores a treballar per a les plataformes. Es tracta d'un indicador claríssim de la situació insostenible a la qual ens veim abocats.

QUÈ DEMANAM A LA SOCIETAT?

Que sigui conscient de la importància de fer sentir la seva veu. És cert que s'ha perdut una part de les lluites, però no és menys cert que se'n van guanyant d'altres. En els darrers mesos hem vist caure alguns símbols de la impunitat i la prepotència. Els moviments de defensa del territori són més necessaris que mai, no sols per intentar aturar les agressions que ja coneixem, sinó perquè no se'n plantegin més encara. Els que formam "Salvem Mallorca" i el GOB en particular, hem de ser ben conscients del nostre paper com a força de dissuasió. Pensem per un moment en el que seria d'aquesta illa si no haguéssim fet sentir la nostra veu, si no haguéssim sortit al carrer com hem fet prou vegades.

Per això, demanam a tota la gent que comparteix aquests criteris, que sumi esforços i surti amb nosaltres al carrer dia 17.

NO ÉS UN ACTE ELECTORALISTA

No es tracta d'una acte electoralista, no pretenem canviar cap govern ni cap ajuntament. El que pretenem és que, governi qui governi, ho faci amb seny i mesura, amb respecte per aquesta terra que dia a dia ens va quedant petita. Sense confondre progrés amb destrucció. Sense confondre doblers amb qualitat de vida. Volem uns governants que no pensin només en els quatre anys de confiança que se'ls ha atorgat, sinó també i sobre tot en les generacions futures.

El nostre paisatge i en conseqüència la nostra economia estan en perill. Hem de canviar el ritme si no volem pagar les conseqüències.

PROU DESTRUCCIÓ, SALVEM MALLORCA


2 comentaris:

Kepa ha dit...

Animo con la protesta!!!!

Anònim ha dit...

Hem canviat de govern i seguim destruint? segon cinturó, amarres, vies,...