divendres, 11 de novembre del 2005

Del saber mil•lenari dels arbres

Del saber mil•lenari dels arbres i les plantes
El Costumari botànic de Joan Pellicer

Les propietats remeieres i guaridores dels arbres i de les plantes és immens, inesgotable. Arreu del mon els científics no paren de buscar i de trobar-hi noves virtuts, noves propietats. La saviesa popular en aquestes coses és molt gran i malauradament masses vegades es va perdent. Tenim la sort que al País Valencià en Joan Pellicer recull tot aquest valuós tresor en perill d’extinció, acompanyant-ho de cites literàries, poemes, cançons populars i que Edicions del Bullent ho edita i posa a l’abast de tothom.
~
Costumari botànic [1]
Joan Pellicer
Als pobles de les comarques centrals valencianes, l’anomenat territori diànic, podem trobar persones que, sense ser-ne conscients, guarden un valuós tresor en perill d’extinció. Es tracta d’un saber mil•lenari sobre els usos que els nostres avantpassats feien de les plantes que ens envolten. Des del guariment d’un refredat fins a consolar a una jove que ha perdut l’enamorat, passant per una tissana digestiva. Només cal saber distingir les herbes o arbres que tenim més a l’abast. Premi Bernat Capó - Bancaixa 2000
~

Costumari botànic [2]
Joan Pellicer
Aquest Costumari botànic (2) continua desgranant la immensa saviesa botància recollida dels nostres majors, i afegeix més cites literàries, poemes, cançons populars... Sempre al voltant del món vegetal i les seues virtuts.
~

Costumari botànic [3]
Joan Pellicer
Tercer volum d’aquest Costumari botànic (3) que continua desgranant la immensa saviesa botància recollida dels nostres majors, i afegeix més cites literàries, poemes, cançons populars... Sempre al voltant del món vegetal i les seues virtuts.
~

1 comentari:

José Mª Peiró ha dit...

Ja no tenim la sort de compartir conversa i passeig amb Joan Pellicer. Ens va deixar el febrer de 2007 amb molts records i una obra escrita impagable del territori diànic (tot i que, naturalment, amb una estima per totes les terres de la seva llengua i de la resta de Gaia.
Per sempre, Joan.