dissabte, 1 de setembre del 2007

Ciutadella de Menorca: el mal que no s'acaba


Joves menorquins es manifesten contra el dic de Ciutadella

Ho consideren un atac al medi ambient

Una vintena de joves menorquins, a títol personal, han convocat una manifestació per a mostrar el rebuig al dic de Son Blanc que es construeix a Ciutadella. Els signants de la convocatòria asseguren que la construcció del dic suposa un atac al medi ambient i, a més, no estan d'acord amb la manera com s'ha aprovat el projecte. La protesta comença a les sis de la tarda a la plaça des Born i anirà fins al dic.

Segons els organitzadors, la construcció del dic que ha de permetre l'ampliació del port de Ciutadella implicarà la desaparició d'una extensió important de posidònia i la pèrdua de platges, com Sa Caltea o Santandria.

A més, asseguren que la rapidesa amb què s'ha executat el projecte respon a interessos electorals. En aquest sentit, recorden que el ministeri espanyol de Medi Ambient va exigir, el febrer passat, set informes però que el mateix dia, després que una delegació política balear arribés a Madrid, es va aprovar el projecte.

Notícia de Vilaweb

Per a més informació:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones!! Si que pots posar-ho!! Així córrer més la noticia!! Ens veiem!!

Mapi :D

ErrareHumanumEst ha dit...

deixaré aquest avui que ho vegi la gent i ja el publicaré més endavant.

Mos veiem!

Shalalalalalalala ha dit...

M'ha agradat trobar-me amb un espai com aquest en un racó d'Internet, tot navegant sense rom aparent.

El vostre títol ja ho diu tot.Arbres amics, Amics arbres. Sembla una ximpleria, però ho diu tot.

Bé, he llegit aquesta noticia de la construcció d'un dic a la costa mallorquina... un acte més contra el medi ambient de tants que se'n fan. De què ens estranyem? Lluny de tenir una consciencia ambiental estesa arreu dels governs dels nostres pobles o ciutats.. aquests són corruptes i deixen vendre el benestar del seus ciutandans (i el seu propi) a canvi d'un bon maletí ple de bitllets.

Aquests vergonyosos actes per part dels nostres dirigents polítics (perquè no ho neguem, aquest problema comença aquí)són els que m'han impulsat a emprendre la carrera de Ciències Ambientals. Mai de la vida posaria preu al benestar del medi ambient i molt menys al benestar dels meus veïns, amics i familiars.

El cas és que, amb la meva curta experiència, he vist casos com aquest a desenes... i sento una greu impotència en veure la corrupció que envolta tot el que està relacionat amb el medi ambient.

Des d'aquí us invito a visitar el meu petit racó. És tracta principalment d'un blog personal, però com que el meu sentiment pel medi ambient, rau en el més fons del meu cor, hi ha nombroses elusions a aquest tema. Avui mateix he col·locat el llaç verd del que aquest blog en fa gal·la. La seva llengua és el castellà, no perquè m'expressi millor, sinó perquè pretenia arribar a més gent amb aquesta llengua. Aprofitant l'avinentesa, m'agradaria que em diguéssiu com puc aconseguir un traductor català-francès, català-castellà i català-anglès com el que teniu vosaltres. D'haver sabut que n'existien d'aquests, hagués escrit tot el blog en català... (no fa gaire que estic dins d'aquests món dels blogs..)

Espero poder seguir participant del vostre blog, i que gaudiu llegint els meus mésquemodestos comentaris.

Us saluda des de Barcelona,
L'Arianna.

PD: X cert, passeu a la meva llista de blogs recomanats :)