dimarts, 18 de setembre del 2007

No tothom pot pujar als arbres

Per un món lliure de mines

En aquestes pàgines d’Amics arbres · Arbres amics hem parlat algunes vegades del desig i el plaer humà d’enfilar-se als arbres. Sobretot al camp i a zones rurals i sobretot quan no hi havien tots els entreteniments cibernètics que hi ha ara, pujar a dalt d’un arbre, aquest enyor homínid, era una cosa que gairebé tots els joves havien fet.
Al món, però, hi ha molts joves, moltes persones, que no podran enfilar-se mai als arbres, o si ho fan serà amb enormes dificultats. Són les persones mutilades diàriament, que han perdut els peus, les cames, amb les mines antipersones, les bombes de dispersió i d'altres restes d'armament que es troben escampats en els diversos escenaris de les guerres.
Com a record i homenatge a totes aquestes víctimes i com a acte de conscienciació, ‘Moviment per la Pau’ s’ha proposat aixecar una piràmide de sabates en el marc de les festes de la Mercè, a la plaça Catalunya de Barcelona, el proper dia 24 de setembre, de les 11 del matí a les 7 de la tarda.
La piràmide de sabates és un acte que es fa a Europa des de fa 13 anys que es celebra en homenatge a les víctimes de mines i d'altres restes d'armament que queden després de la guerra i que perden les seves extremitats. Aquest any també es celebrarà el Xè aniversari del Tractat d'Ottawa (Tractat contra les mines antipersones).
La forma de participar en aquesta piràmide és molt senzilla: només s’ha de portar un parell de sabates usades en bon estat per fer créixer la piràmide i aconseguir un homenatge més gran. Les sabates aconseguides es donaran a la Fundació Formació i Treball.
*

3 comentaris:

zel ha dit...

Ei ei ei, quina meravella de post, quina manera de frapar, amb una mirada he imaginat la desolació i la impotència. Ara em llegeixo millor tot això de la convocatòria i m'ho apunto. Es pot comptar amb el meu suport moral i me'n faré ressó. Sempre en lluita!

Anònim ha dit...

Ostres, quina iniciativa, molt curiosa i impactant a la vegada. Lamentablement, no hi podré participar, però molta sort!

Moviment per la Pau ha dit...

Hola companys!

Aquest any també farem una Piràmide de sabates 2008 en homenatge a les víctimes de mines i bombes de dispersió, pel que ens complau convidar-vos a passar per Plaça Catalunya i participar en aquest acte commemoratiu i de sensibilització.

Moltes gràcies pel vostre suport i difusió! Cada gest compta.

Moviment per la Pau