divendres, 23 de febrer del 2007

Setmana de l'arbre a Canals

Canals planta 2.500 exemplars de pi pinastre i pi blanc

Canals (La Costera) celebra, del dia 19 fins el dia 25 de febrer, la XIII Setmana de l’Arbre, organitzada per ACDEMA (Associació Canalina en Defensa del Medi Ambient) amb la col.laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canals.
L'associació ecologista Acdema de Canals està realitzant al llarg de les últimes setmanes diverses tasques de repoblació en diferents punts del terme municipal, que conclourà amb la plantació total de 2.500 pi pinastre (Pinus pinaster) i pi blanc (Pinus halepensis).
Els treballs de reforestació es van iniciar després de les festes patronals i finalitzen amb la celebració de la XII Setmana de l'Arbre, que conclourà diumenge que ve.
D'aquesta forma, els escolars de la localitat també van formar part dels actes previstos per a la Setmana de l'Arbre. A més de les repoblació forestal de la zona, també es realitzaran altres activitats, com una excursió per una sendera local. Així, durant les últimes setmanes, el grup de voluntaris de Acdema ha actuat en les partides de la casa del Racó i de la Llometa dels lladres, on s'han plantat 400 nous exemplars.
La resta de zones que està previst repoblar són el paratge dels Moles, la Tira del Rei, el Pla de Simetes, els terraplens inferiors del polígon Els Moles, el parc del cementiri de Aiacor i la Font del Gandul. En aquestes zones concretes es plantaran un total de 2.000 arbres.
Per altra banda, també s'ha organitzat altres activitats obertes a la participació de tota la població. El dissabte dia 24 tindrà lloc un homenatge i instal·lació de placa commemorativa a un arbre monumental (Pi Pinyer), en la partida del Estepar. I el diumenge dia 25, es realitzarà senderisme pel terme municipal, amb un recorregut per la Basseta Roja, el Portalet i la Casa del Racó.
*

1 comentari:

Legabal ha dit...

Me traes buenos recuerdos de juventud pues viví en Canals y cercanías varios años. Conocí Xativa, Montesa, Vallada..etc
Saludos.^.