dissabte, 17 de febrer del 2007

Oliveres Mil·lenàries d'Ulldecona

Ruta de les oliveres mil·lenàries d'Ulldecona

La Ruta de les Oliveres Mil·lenàries desperta l'interès per conèixer el producte creat des de l'Oficina de Turisme d'Ulldecona. La visita dels estudiants de Turisme de les Terres de l'Ebre de la URV es fa el dilluns 26 de febrer. Un dels objectius de la visita és la conscienciació per la preservació del patrimoni natural per fer possible un ús sostenible dels recursos.
“A la partida de l’Arion es pot visitar el conjunt més nombrós i antic d’oliveres mil·lenàries de tota Catalunya. La majoria d’exemplars superen els 1000 anys d’antiguitat, i alguns superen els 2000 anys”.
Aquesta és la carta de presentació de la ruta de les Oliveres Mil·lenàries. Un nou servei turístic ofert per l’Ajuntament d’Ulldecona que pretén atreure visitants interessats en la natura i la història. Sens dubte una iniciativa significativa per reivindicar l’alt valor d’aquests arbres mil·lenaris, ara convertits en veritables recursos turístics.
Per aquest motiu el proper dia 26 de febrer estudiants de la diplomatura de Turisme de del Campus Terres de l’Ebre de la URV analitzaran de primera mà les implicacions d’aquesta nova activitat en la gestió, planificació i conservació dels espais i els arbres que comprenen.
L’objectiu és triple: analitzar aquesta nova forma de turisme que s’ha creat a partir dels recursos propis i tenint en compte l'espai rural-natural, adonar-se que cal una gestió/servei turístic que possibiliti el benefici econòmic de l’explotació turística dels recursos, i interioritzar la importància de la preservació versus les amenaces d'extinció del propi recurs.
En aquest sentit caldrà analitzar les possibles vies de preservació d’aquestes oliveres mil·lenàries, per tal que la venda d’aquests testimonis de la història no acabi matant “la gallina dels ous d’or”. Sens dubte una necessitat urgent per desenvolupar un turisme sostenible i mantenir els beneficis de l’ús turístic d’aquests arbres monumentals.
La ruta de les Oliveres Mil·lenàries d’Ulldecona es pot visitar els dissabtes a les 10h., amb un preu de 20€ fins 5 persones i a partir de la sisena 3€ persona., tot sortint de l’Oficina Municipal de Turisme d’Ulldecona, fora d’aquest horari, prèvia reserva al 977 573 394 (oficina de turisme).
· Article publicat a Diari No Tan A Prop el 16.02.2007 ·
· Ulldecona ·
·