dissabte, 13 de setembre del 2008

Una olor intensa

“L'olor a garrofa” de Remigi Palmero

Gràcies al magnífic article “Garroves, garrovers i ADSL” de Rafel Mas i al comentari que hi ha deixat en Vallaí, hem descobert la cançó “L'olor a garrofa” de Remigi Palmero.
Remigi Palmero, cantant i guitarrista valencià, és un dels pioners de l'anomenat rock mediterrani dels anys 70 i 80. La cançó “L'olor a garrofa” pertany a l’àlbum “Humitat relativa”, editat l’any 1979 per Puput-Zafiro. Aquest àlbum ha estat considerat per a molta gent com una peça fonamental del rock mediterrani, ‘un disc imprescindible’, ‘un magnífic LP’, ‘un disc d'una bellesa descomunal que no he pogut deixar d'escoltar-lo durant hores’. “Humitat relativa” ha estat inclòs a la llista dels 50 millors discos del pop espanyol publicada per la revista especialitzada EFE-EME i a la llista dels 100 millors discos del rock català i la cançó publicada per la revista especialitzada Enderrock.
Tal com ens recomanava en Vallaí, hem buscat a la xarxa i hem trobat la cançó "L'Olor a garrofa" de l’àlbum editat l’any 1979 i també un vídeo amb aquesta cançó d’una actuació de Remigi Palmero al Teatre del Raval de Gandia en la Intercomarcal Cabotista l'1 d'Abril de 2.007. Troballes que posem en aquesta pàgina per tal que tothom pugui gaudir i delectar-se amb aquesta “olor de garrofa”.
·
L'olor a garrofa

Aquestes cases blanques, fetes de pedra i de fang,
el pou, l'andana i el carro i la figuera endavant.
Tan amples com cal per a viure, plenes de tranquil·litat.
Ah, ah, ah, ah... I l'olor a garrofa que fan...
Aquestes cases màgiques, parets pintades de calç,
el datiler, la palmera sempre l'estan festejant.
Gossos, gallines, jeh... cavalls, gats, bells animals.
Ah, ah, ah, ah... I l'olor a garrofa que fan...

·


"L'Olor a garrofa" de Remigi Palmero, del disc “Humitat relativa” editat l’any 1979.
·
·
Remigi Palmero "L'Olor a Garrofa". Actuació al Teatre del Raval de Gandia
en la Intercomarcal Cabotista l'1 d'Abril de 2.007

·
·