dimecres, 1 de juny del 2011

Pau als arbres de Mataró

10è aniversari de la “Revolta dels Arbres”

El proper dissabte 4 de juny a partir de les 17:30 a la Plaça Santa Maria de Mataró se celebrarà el 10è aniversari de la “Revolta dels Arbres”.
La “Revolta dels Arbres” va ser una revolta popular que el maig de 2001 va recollir prop de 4000 firmes en contra la tala dels tres arbres centenaris de la plaça Santa Maria després de que un grup de joves s’hi enfilessin i acampessin a la plaça durant dies per aturar el projecte de reurbanització de la plaça que havia fet l'Ajuntament de Mataró i que incloïa la tala dels tres arbres centenaris.
El suport dels veïns, la resistència dels acampats i enfilats als arbres i l’ampli ressò mediàtic de la protesta (La Vanguardia, TV3, TVE, El Periódico, El Punt, TVM) va aturar la tala dels arbres.
Aquest any es vol celebrar que els arbres segueixen a la plaça des de 1889 i es vol fer un pas més, que els arbres siguin declarats "arbres protegits".
Per celebrar que els arbres segueixen vius a la plaça des de 1889 i per celebrar el 10è aniversari de la revolta, membres de la Plataforma Salvem els Arbres, i membres del col•lectiu Els Nou Nous amb la col•laboració de Verkami, han programat una sèrie d’actes pel dissabte 4 de juny a la mateixa Plaça Santa Maria de Mataró.
Programa d'actes
17:30 – Exposició de dibuixos i activitats infantils
18:00 – Actuació musical de Pau Benitez i Roger Andorrà
18:30 – Xocolatada
19:00 – Actuació musical de la coral Primavera per la Pau
20:00 – Actuació de Pau Riba des de dalt d’un arbre
21:00 – Intervenció castellera
L’inusual concert de Pau Riba des de dalt d’un arbre serà enregistrat i se’n farà un CD d’edició limitada i numerada. Els CDs seran produïts a través de Verkami, l’empresa de micromercenatge creada per tres mataronins residents a la incubadora del Tecnocampus Mataró. Els CDs ja es poden reservar a la web de Verkami sota el projecte “Pau als Arbres
· Per a més informació:
· Verkami : Pau als arbres · Facebook : Pau als arbres
· Arbres Centenaris Plaça Santa Maria - Mataró
· O contacteu amb: plataformasalvemelsarbres@gmail.com