dimecres, 10 de novembre del 2010

Passadís de Plàtans a Gallecs

Un paradís trobat

Aquest passadís de plàtans que es troba a Gallecs (Mollet del Vallès) sembla talment l'entrada o el camí cap a un paradís perdut
o potser cap a un món màgic.

Gallecs és un nucli rural d'explotació agrícola i naturalista que es troba entre Mollet, Santa Perpètua i altres municipis amb una forta pressió urbanística, i com podeu imaginar la pressió que rep aquest lloc és brutal. Jo el vaig trobar de casualitat en un descans per feina i hi hem vingut alguna vegada amb la família. És un tresor increïble entre la massa urbanística de Mollet. i al costat mateix de l'autopista... Val la pena anar-hi.
Els arbres de les fotos es troben al costat de l'ermita, en un passeig que ressegueix el rierol, no te pèrdua.
En aquestes pagines web que s’acompanyen podeu trobar un mica d'informació sobre Gallecs.
Quim Bru Garcia

Fotos: Quim Bru Garcia
GallecsGallecs, paratge natural del Vallès
Plataforma per la Defensa de Gallecs
Plataforma per la Defensa de Gallecs al Facebook

4 comentaris:

Juan Bibiloni ha dit...

Tens raó, sembla portar a un paradís meravellós. La foto és molt xula.
Joan

Fàtima T. ha dit...

M'hi arribo tot sovint.
És un lloc pel descans preciós.

Anònim ha dit...

Quan va començar la lluita per salvar Gallecs, fa més de vint anys, algú deia que aquell indret era com un pernil dels cars: tothom en treia petites llesques i que, si no hi feiem res, arribaríem a l'os.
Recordeu que encara és un espai amenaçat pel Quart Cinturó (o Via Orbital, em sembla, que és com n'hi diuen ara per despistar) i que cal seguir protegint!

Adam ha dit...

ÉS preciós, ara esperem que els salvin i no els tallin, perque normalment fan plantacions de plàtans per la fusta i si us hi fixeu, alguns arbres ténen més d'un tronc de la base, aixó vol dir que una vegada els van tallar i van tornar a brotar i crèixer fins ara i el que veieu és el resultat.
Esperem que Gallecs es conservi natural i amb arbres.