diumenge, 14 de novembre del 2010

Vistabella tala 700 pins per fer uns calerons

Vistabella tala 700 pins junt al Penyagolosa
per a vendre'ls a 25 euros


L’ajuntament de Vistabella està talant 700 pins de més de 150 anys ubicats al Bovalar, annex al Parc Natural de Penyagolosa, per a la seua venda per 25 euros l’arbre.
La tala està autoritzada per Conselleria dins d’un projecte d’ordenació i gestió de muntanyes avalat por la Llei Forestal, que permet la tala quan els arbres arriben a una edat determinada, admetent que no es tracta d’una tala per a controlar cap malaltia o plaga.
Encara que l’ajuntament de Vistabella afirmà que els arbres estaven infectats per una plaga de vesc, també va admetre que els motius de la tala eren merament econòmics, per tal de sanejar les arques municipals.
En definitiva, per una quantitat que oscil•la entre els 14.000 i 18.000 euros, el consistori destruirà una part del paratge natural que tardarà uns 150 anys en tornar a recuperar l’aspecte original (penseu el que ocupen 700 pins adults).
No sé vosaltres, però jo no sóc capaç d’entendre una llei que permet la tala d’un arbre centenari segons l’explicació científica de que ja ha complert la seua funció. I les aus que hi nidifiquen? I el valor patrimonial dels “iaios” del bosc (que desafortunadament cada vegada en queden menys al País Valencià)?.
No teníem prou amb els incendis i els tallafocs, ara faltava la crisis. Com condisca l’exemple, semblarem el Sàhara en quatre dies.

Oscar Martí

· Publicat a A un tir de pedra el 03.11.2010

1 comentari:

Juan Bibiloni ha dit...

Aquestes notícies em giren el ventre. Els politics, sempre els politics, en lloc de baixar-se les pagues per a estalviar, es dediquen a destruir el poc que ens queda de natura. Son absolutament odiosos.
Joan