divendres, 16 de juliol del 2010

Amb les podades mutilen les capçades

Arbres i ombra

Aquests dies de calor insuportable al nostre país he arribat a la conclusió que n´hi ha pocs pobles que comptin amb una arbreda, un passeig o una plaça per protegir-se del sol tot prenent un refresc o per caminar per una vorera sense ofegar-se. Antigament, no existia l´aire condicionat però els nostres avantpassats podien petar la xerrada sota una gran figuera, sota els plàtans dels parcs o en els patis frescos. El problema rau en què es planten arbres amb tan poc criteri i tan poc interès, que amb les podades de cada tardor mutilen les capçades. I malgrat que siguin arbres centenaris, només queda un plomall de branques fins que es moren i en comptes de fer ombra fan llàstima. Un exemple a tenir en compte podria ser la vila de Torroella de Montgrí, amb més de 300 mèlies (a banda de plàtans, moreres, etcètera), que en condicions de poda no salvatge podrien refrescar l´aire de tot el poble. Però la trista realitat és que els ajuntaments segueixen plantant arbres no per funcions indispensables, sinó només "per fer bonic".
Lola Arpa Vilallonga
Peratallada

· Carta publicada a La Vanguardia el 16/07/2010

3 comentaris:

CELS ha dit...

A Lola Arpa Vilallonga
He llgit la teva carta al director de La Vanguardia i la he trobada acertadísima. Soc de Torroella ihe viat aquesta mutilació que han fet a aquests arbres. ja fa dos anys que van fer el mateix. Una colla de gent vam protestar. Els arbres ja s'havien refet molt ,pero ara...No crec que se'n surtin. Jo no sé que es pot fer. Pots indicar-me si es pot fer alguna cosa? Estc indignada!
Mercè Pagès Payet. Torroella

Joan Vicenç ha dit...

Això passa arreu, també als pobles de Mallorca. Ho trobo un indicador clar de manca d'intel.ligència, entre altres coses.

pieter van soest ha dit...

Solicito su atención a una pagina en facebook que estoy desarrollando junto con un compañero de trabajo.

La pagina, http://www.facebook.com/accionardilla propone un pequeño cambio en el código civil español, Art. 591, para que sea legitimo de plantar árboles en los lindes de fincas rústicas a ríos o a carreteras.

Si después todo le parece que el cambio sugerido tiene validez solicito que firmas la petición publica:
http://peticionpublica.es/PeticaoVer.aspx?pi=P2012N22480

Espero que le interese y puede pasarlo o poner un enlace en el muro de su pagina en facebook..

Gracias,

ir. Pieter A.L. van Soest

La naturaleza, parte de ti.