dimecres, 10 de febrer del 2010

Vandana Shiva en català

Terra
Superar l'era del petroli, per una nova justícia ambiental


Vandana Shiva en català per primer cop. Gràcies a Tres i Quatre i l'Institut del Territori, ja podem llegir el darrer llibre d'una de les ecologistes més incisives del Planeta: "Terra; Superar l'era del petroli, per una nova justícia ambiental". La traducció és de Joan Buades.
La col·lecció de llibres ‘Gaia. Pensament global, territori i medi ambient’, que coediten l’Institut del Territori i Edicions Tres i Quatre, compta amb un nou volum: Terra. Superar l'era del petroli, per una nova justícia ambiental (Soil Not Oil) de Vandana Shiva.
En aquest assaig, Shiva revela brillantment la connexió entre les principals crisis de la humanitat -inseguretat alimentària, canvi climàtic i pic del petroli- i com resulta impossible resoldre'n una d'aquestes sense tenir en compte la resta.
Vandana Shiva posa també de manifest la relació entre agricultura industrial i canvi climàtic, alhora que demostra que un món més enllà de la dependència dels combustibles fòssils i la globalització és possible i necessari. Amb la condemna de l’agricultura industrial com a responsable del desastre ecològic i econòmic, Shiva advoca per l'agricultura familiar i independent de les grans corporacions.
Vandana Shiva, coneguda arreu del món com a líder ecologista i receptora del Nobel de la Pau Alternatiu 1993 (el Right Livelihood Award), ha escrit diversos best-sellers en aquest camp. Activista i científica, Shiva figura, amb Ralph Nader i Jeremy Rifkin, al capdavant del Fòrum Internacional sobre la Globalització. Abans d’esdevenir activista, Shiva era una de les físiques més importants de l’Índia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, sabeu on és pot trobar aquest llibre? Moltes gràcies

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Crec que a qualsevol llibreria el pots demanar, si no el tenen el poden demanar, tot just acaba de sortir.
I si no et pots adreçar a Edicions Tres i Quatre, en aquest escrit hi ha un enllaç