divendres, 3 de juliol del 2009

Vilanova tala garrofers centenaris

Tala indiscriminada de garrofers

Imatge del pati de l'Escola Costarets

Volíem mostrar el nostre disgust, i desolació, envers com l'Ajuntament actua impunement contra el nostre patrimoni natural.
Es inacceptable que es tingui tant poc respecte per la natura i la vida, s'omplen la boca del seu ecologisme de pacotilla, i no saben actuar amb un mínim de decència a l'hora de respectar la vida de quatre garrofers centenaris del pati de l'Escola Costarets, que van començar a talar abans d'ahir.
La nostra comarca, que per la seva orografia i climatologia, té al garrofer com a símbol de la tenacitat dels seus pagesos, que generós ens dona fruit i ombra, que estiu i hivern ofereix verdor... Nosaltres li paguem aquest sacrificat favor tallant-los d'una manera salvatge, ves a saber per quin ridícul motiu...
El fet es que estem anys llum d'un comportament responsable i civilitzat amb el nostre entorn, i és del tot inacceptable veure com això passa i la majoria de la gent no fa res, tot i que estem segurs tenen aquesta sensibilitat envers els arbres, la nostra passivitat habitual comporta, que qui ens representa, actuï de forma tant impune e incorrecta.
Es fa difícil comprendre com en una escola, on suposem, que eduquen els nostres fills en el respecte al entorn natural, s'actuï amb tant poca consideració amb uns arbres, que generosament han donat ombra, joc i refugi a tants alumnes... M'agradaria veure quina explicació donaran els mestres als nens l'any vinent... quan preguntin que se'n ha fet dels seus garrofers ...quin exemple pels alumnes la seva manca de sensibilitat, respecte i actuació.
Hem parlat amb medi ambient i ens han informat a més que aquest sacrifici dels quatre Garrofers centenaris es per que el institut ha demanat un espai al pati de l’escola per la construcció i assentament provisional d’un aula, quan aquest institut s’ampliï, la treuran.
Però evidentment els Garrofers que no han estat ni havien de estar en el seu habitat temporalment, ja no hi seran quan treguin aquest barracó. Segons medi ambient urbanisme es va negar a posar-lo en algun lloc del pati que no afectes a cap arbre.
Felicitats per aquest exemple de ecologisme i protecció al nostre patrimoni natural.
Xavier Montaner i Jordi Mestre
Vilanova i la Geltrú
· Carta publicada a Vilanova Digital el 02.07.2009
·

2 comentaris:

Joan Vicenç ha dit...

La vida dels arbres sòl quedar relegada a un simple i prescindible detall. En els cas d'aquests garrovers es comet una insensatesa o imprudència en el millor dels casos, més punible encara per l'indret d'on s'han eliminat: una escola. Si jo fos mestre d'aquesta escola els posaria aquest exemple als alumnes com una mostra del respecte que avui la nostra societat, o millor dit els nostres dirigents o polítics, professen per la natura. Dona la mida exacte del respecte per l'entorn, per nosaltres mateixos al cap i a la fi, que ens tenim. Mal escenari per a potenciar la nostra autoestima i un futur de progrés humà. I no exagero.

jd ha dit...

Es preocupant l'execució de quatre garrofers quan, només amb la seva presència, podien ensenyar més als nens que no pas els docents d'aquesta escola.
Mestres així són un bon exemple de la perillosa deformació a la qual està exposada la mainada.
Fins que aquesta mena de fets no siguin considerats delictes i siguin perseguits com a tals no arribarem enlloc.