dissabte, 4 de juliol del 2009

Un altre agressió als arbres de Masquefa

L’Ajuntament de Masquefa talla tots
els arbres del carrer Montserrat


A Masquefa no hi hagut gaires governs municipals que hagin tractat bé els arbres urbans, però l’equip de govern actual, format per Unió Democràtica de Catalunya i el Partit Popular, està fent la pitjor política contra els arbres que en aquest poble s’hagi vist mai. Des que governa aquesta coalició dels dos partits de dretes demòcrata cristians, català i espanyol, que no han parat d’eliminar arbres dels carrers, places i jardins de Masquefa. Ara li ha tocat als arbres del carrer Montserrat, unes mèlies que es van plantar quan es va començar a urbanitzar el carrer i que ja tenien gairebé 50 anys.
Això si, sempre troben una excusa per tallar els arbres, normalment diuen que estaven malalts o que feien nosa. En aquest cas dels arbres del carrer Montserrat l’excusa ha estat que s’han de fer noves les clavegueres dels carrers Montserrat, Verge de la Mercè i Virolai i que aquests arbres fan nosa i a més que són els culpables de que les velles clavegueres es fessin malbé. Però la veritat és que si les arrels dels arbres han entrat a les clavegueres és que aquestes ja s’havien fet velles i estaven fetes d’una manera i amb uns materials que han propiciat que això pogués passar. Si l’Ajuntament hagués volgut aquestes obres s’haurien pogut fer sense tallar cap arbre i posant uns col·lectors resistents a les arrels dels arbres i amb unes voreres noves amb uns escocells adaptats a la grandària d’aquestes mèlies.
A l’Ajuntament ja ho saben que és molt important respectar els arbres, que els arbres són moltes coses, que són una companyia i un referent per a moltes persones, que aquests arbres eren un testimoni viu de la historia d’aquest carrer i aquest barri, que tenir arbres frondosos a prop ajuda a fer més felices a les persones, que la millor manera de fer més agradable i respirables els pobles i ciutats, de disminuir la calor de l’estiu i la contaminació i la pols ambiental de tot l’any és plantant arbres i respectant els que hi ha. Però els que manen a Masquefa això no els importa gens ni mica, han tirat pel dret i ens han mostrat un altre vegada la seva cara més agressiva contra els arbres i el seu menyspreu per les persones, el medi ambient i la natura.
Aquestes obres dels carrers Montserrat, Verge de la Mercè i Virolai estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local del govern d’Espanya per a pal·liar l’atur, uns fons que molts ajuntaments han gastat molt malament, malbaratant els cabals públics en obres no prioritàries i que molt sovint han causat i produït pèrdues ambientals i patrimonials irreparables, com ara en aquest cas. Els que donen i demanen aquests diners haurien de vigilar més com es gasten i haurien d’assegurar-se que no és perjudicarà els arbres i no es produirà cap agressió mediambiental.
Aquest estiu, en propers articles, anirem explicant d’altres barrabassades que ha fet aquest ajuntament de Masquefa contra els arbres.
·

5 comentaris:

Joan Vicenç ha dit...

Bono sembla que aquests arbres hauran acabat de patir per com he vist que els han tractat els darrers anys. Ara en posaran de nous i hi podran aplicar el seu particular maltractament una altra vegada més. I la gent que hi diu? Enyoraran la seva ombra aquest estiu?. Servirà la malifeta per fer-los pagar als responsables, com cal, a les properes eleccions? Perquè al cap i a la fi això deu ser el que els fa més por i no les crítiques com les d'aquest blog sobre com tracten els arbres del seu propi poble. Pocavergonyes incompetents sense esma!

jd ha dit...

La mèlia és un arbre que envelleix malament. Malgrat això més malament envelleix aquell que tenint capacitat d'actuar adequadament ho fa anant contra el patrimoni de tots.
Els fets per reial decret, que no s'expliquen, tendeixen a produir una certa fecalitat mediambiental, una flaire com d'incompetència...

Dalva M. Ferreira ha dit...

Que crime! Que tristeza! Que estupidez... Tantos anos para crescer, e num momento lá se foi toda a vida.

Nicolau Sagrera ha dit...

Es veu que els aires de l'abocador afecten els municipis que el pateixen ja que als Hostalets han fet el mateix amb els pins de ronda de ponent i d'Eladi Conde.
Potser és que hi ha massa natura o que volen fer, dels pobles, ciutats.
Quina pena!

Anònim ha dit...

A Masquefa és usual que es facin bestiesses d'aquesta mena, ja que la gent que ocupa el cabildo és una ignorant, tan ecològicament con urbanísticament, com socialment. Però que volem¿? aixó és el que la gent ha votat.

La gent que de sempre ha ocupat l'ajuntament, mai ha fet res pel mediambient, i per mostra aquí tenim el terrible abocador que llueix al nostre costat, omplint una bona part de les vistes i destruïn la natura que envolta el nostre poble i paisatge.

Miles d'arbres han estat arassat i continuen sent-lo a la zona de l'abocador sense que nungú faci res per evitar-lo, la politica a seguir per els ajuntament del voltant és pa per avuí i mort per demà.

Per ells, el importat es agafar els diners que la porqueria genera, i si destrossen centenars d'hectàrees de terreny, tan sel's hi fot, ells el que volen son diners, uns diners que produeixen contaminació i mort ambiental, cosa que no preocupa gens als nostres mandataris.

Que han matat els arbres del carrer¿? us extranya? han matat molt més, i el més greu encara és per arribar, l¡abocador avança cada dia, arrossegant fauna i flora, que és sustituida per porqueria, contaminacií i desert.