dimarts, 11 de novembre del 2008

Protecquè contra l'excursionisme.6


Ves per on!
Quan ja estàvem convençuts que el Foment de Turisme no servia per a res, reapareix el seu kàiser Middelmann (el mateix d'Air Berlin) menyspreant la nostra llengua, i ara ens surt un altre espavil.lat que ha “descobert” que la Serra es massifica.

Ves per on! Tot està que peta: Palma, Mallorca, Les Illes, les vies de cintura, els aeroports, els ports, el turisme tot inclòs, el turisme res inclòs (hooligans i balermans), el fems, el menjar que s’ha de dur de fora, l’energia que s’ha de dur de fora, els residus que s’han de reciclar a fora... Fa uns quants dies que Ivan Murray ens explicava que necessitam setze mallorques per a què sigui sostenible el que consumim. I el Foment, que fomenta de tot això?: fer la bona als propietaris que tanquen.

Ves per on! La Serra està massificada d’estrangers que ens treuen de casa nostra, de mallorquinarros que fan el mateix que els estrangers, de politinútils que fan la pilota als mallorquinarros que fan el mateix que els estrangers que ens volen treure de casa nostra.

Ves per on! La Serra està saturada de rètols prohibitius, de filferrada, de camins tancats, de xalets il·legals, d’especulació, de subvencions per a posar rètols prohibitius, filferrada i camins agrícoles que duen a xalets il·legals.

Ves per on! Des que parlam de massificació la població s’ha duplicat i, si fos per molts dirigents del Foment de Turisme, això ja seria Hong Kong.

I la solució a tot això és prohibir l’excursionisme en fascicles... Ves per on!

Si voleu que els vostres fills encara puguin anar d’excursió (a part del trossos que quedin de la ruta de pedra en sec): dia 14 de desembre ens veim a Es Fangar. I com que no hi ha manera d'entendre el propietari, Herr Eisenmann, dic jo si no podria venir Herr Middelmann de traductor, i així ja hauria fet una cosa positiva per a l'excursionisme. Ves per on!