diumenge, 16 de setembre del 2007

Un grup ecologista promou l'extinció de la humanitat


El Moviment per l'Extinció Humana Voluntària pretén tornar la Terra al seu estat original

'La lenta desaparició de la raça humana a través del cessament voluntari de la procreació permetrà a la biosfera terrestre recuperar la salut'. Amb aquest plantejament tan dràstic es presenta el Moviment per l'Extinció Humana Voluntària (VHEMT), un grup que promou la progressiva extinció de la humanitat per tornar la Terra al seu estat original, abans de l'arribada dels humans. La intenció del VHEMT és que els humans deixem de procrear.

El grup afirma que el problema no rau en els nadons, sinó els adults: 'En abstenir-se de procrear, els adults demostren un amor profund per tota forma de vida'.


Aquest moviment tan peculiar considera el capitalisme com un dels orígens de tots els mals que pateix el planeta. El qualifica de sistema no sostenible, i critica que es basi en el mètode 'd'usar i llençar', a partir de la premissa d'un creixement il·limitat i de recursos il·limitats.

El VHEMT és d'actualitat aquests dies, amb la publicació del llibre 'The world without us' ('El món sense nosaltres'), d'Alan Weisman, que a partir d'una gran tasca de documentació i entrevistes amb científics imagina com evolucionaria la Terra sense la presència dels humans. El llibre s'ha enfilat al capdamunt de les llistes de venda de llibres dels Estats Units.

Una noticia de vilaweb


4 comentaris:

zel ha dit...

Collons, amb perdó, voleu dir que no és molt dràstic i contra natura també això? Ostres, em recorda aquells suicidis col.lectius i dramàtics de no se quines sectes. Realment, què en penseu a més de publicar-ho?

Eleuteri Qrim ha dit...

__sabeu què us dic? això rai! només cal que ens "mutem" en quelcom una mica més amable!

__és cert que com a espècie som una espècie de mala raça qui tot ho fot malbé.

__i vanitosos a collons!

__hi ha datspelcul qui es creuen fets expressament per un déu totpoderós. Quin déu més maligne no fóra! El pobre dimoni en plorava de segriny i d'impotència, si el comparaven en malignitat amb el déu dels datspelcul religiosos!

Joan Vicenç ha dit...

Contra natura? Interessant paraula. És contranatura la planificació familiar? O és que tot l'any estiguem parint?

En haver-me informat millor sobre aquesta proposta em comprometo a donar-ne la meva opinió. Gràcies.

ErrareHumanumEst ha dit...

Ostia que curiós.
Som fruits de la magnífica evolució?
O bé un error provocat per un conjunt d'engranatges evolutius?
Ojala el planeta pogués contestar a aquesta pregunta. De totes maneres el que és segur és que formem una part dels molts enginys que s'han creat;
Segurament tenim un poder que els altres enginys no tenen, que és el cap, i que sobint mostra pautes molt allunyades del que és el funcionament del sistema natural, aquest nostre sistema, sincerament, no és massa de fiar i per tant segons el meu punt de vista el que dóna més seguretat és "imitar" el funcionament natural.

Una cosa curiosa és que al S. XIX amb les desamortitzacions dónades per la Llei Madoz, es va desforestar el païs de tal manera que es van succeïr inundacions i catàstrofes naturals, els forestals de llavors parlaven de
--Corrección de la naturaleza y mejorarla--, no obstant això, creien que era un error rectificar la obra de la naturalesa però evidentment quan parlaven de Naturalesa no contemplaven l'home. Si contemplaven l'home s'adonaven que mitg païs corria el risc de patir inundacions catastròfiques i desertificació per pèrdua de sòl (i per tant pèrdua de recursos)a més de la pèrdua de biodiversitat i de boscos, La natura no podia resoldre aquell problema (el resoldria però no de manera reversible sinó que arribaria a un estat diferent al de partida), és aquí quan parlaven de:
--Correjir la naturaleza--.

Com sempre, tenim el mateix problema, no es podien haver estalviat les tales massives i així no hagués calgut corretgir? Per nosaltres tot plegat és un joc. Però no sembla tant fàcil, hi ha temes molt més delicats com per exemple el tema dels fills, si evidentment hi ha superpoblació, algú es vol obstinar a no tenir un fill? És més fàcil ara per ara, corretgir la Naturalesa per poder absorvir la superpoblació; Cultius intensius, màx. prod...
Haurà de passar quelcom molt fort per abatre el capitalisme, la solució és sens dubte ser autosuficient.

P.D. Ho sento pel rollo