diumenge, 15 de juliol del 2007

Les fileres d'arbres a les carreteres

Reportatge al Telenotícies Migdia de TV3
Avui diumenge dia 15 de juliol a les 14:30 hores

De fa molts anys, amb les obres d'ampliació de carreteres, sovint s'han talat els arbres que les flanquejaven. Malauradament en aquest país, d'abans de la democràcia i també amb la democràcia, una part molt nombrosa dels polítics, tècnics i constructores que intervenen en obres públiques el primer que fan és talar o arrencar els arbres, sempre els fan nosa. En països propers, com ara França i Itàlia, de sempre que han sigut més sensibles i respectuosos amb els arbres, això també hi passa, però amb menys intensitat, s'hi poden trobar moltes més carreteres amb fileres d'arbres.
A Catalunya, en alguns casos, amb solucions com les variants de carreteres, les fileres de plàtans s'han pogut mantenir, convertides en passeigs o carreteres locals amb un gran valor paisatgístic i ambiental. Ara la direcció general d'Arquitectura i Paisatge de la Generalitat donarà subvencions a ajuntaments que presentin projectes per fer passeigs arbrats a ciutats i pobles de Catalunya, en la línia d'actuacions com la millora de l'entrada sud de Granollers, inaugurada aquesta setmana.

De tot això en parlaran avui diumenge dia 15 de juliol dins el Telenotícies Migdia de TV3, amb imatges de Begues, Vallgorguina, Granollers, La Roca, Banyoles i Orfes. Creiem que és una bona noticia.
·