divendres, 26 de novembre del 2010

Per evidència clara, Daldinia concentrica

El fong-carbó dels anglesos (coal fungus)

Daldinia concentrica i no calen gaires explicacions del seu nom específic. No he pogut trobar però el significat del seu nom genèric.
A Guatemala, el nom en llengua Kaqchiquel (un derivat del Maia) és tzan tz'i, i significa nas de gos, per la forma del seu estroma que sembla la furga d'un ca.
Daldinia concentrica va ser trobada sobre la fusta en procés de descomposició d'un poll Populus alba, al torrent des Vidrier, Capdepera el 26 d'octubre de 2010.

Rafel Mas, Búger 26 de novembre de 2010

4 comentaris:

Juan Bibiloni ha dit...

Al meu hort-jardí creix damunt troncs morts. És un bolet molt maco quan és jove. Sembla una panxa amb un llombrigol enfonyat o bé una altra cosa que tenim tots a baix i a darrera. Podeu veure fotos a aquest enllaç: http://www.jardin-mundani.com/setas.htm

Joan

jd ha dit...

Apa Rafel, com domines això dels fongs !
Jo en tinc un coneixement precari, moltes fotos i els apunts d'un curs que vaig fer, traspaperats. Podries mirar-te les fotos de l'anotació http://amicsarbres.blogspot.com/2010/11/malalts-de-poda.html ?
Seria factible que fós un Inonotus ?

Rafel Mas ha dit...

Hola Jd,
no què va, no domin per res el tema dels fongs, en conec ben poquets. He fet la consulta d'aquest bolet, quan em responguin t'ho escriuré
salut!

Rafel Mas ha dit...

Joan Bibiloni,
unes fotos precioses les teves!
salut!