dijous, 19 de novembre de 2009

Reivindicam el Camí Antic de Planícia

A Planícia, per bon camí i sense barreres amb pany i clau
Diumenge 29 de novembre del 2009
A les 10:30 h a la Plaça de la Vila de Banyalbufar

Excursió reivindicativa al Camí Antic de Planícia

El dia 4 d’abril 2009, amb presència del President Francesc Antich, el Conseller de Medi Ambient i altres autoritats, s’inaugurà Planícia com a nova finca pública i s’obriren totes les barreres per tal de poder accedir-hi, entre elles les dues que hi ha en els límits de la possessió des Rafal, és a dir, es va poder arribar a la possessió pel Camí Antic de Planícia (el que també passa per Son Sanutges i s’Arboçar).
L’endemà, aquestes dues barreres es tancaren amb pany i clau i fins avui no s’han tornar a obrir impedint, per tant, l’accés a Planícia per un dels seus camins més tradicionals i coneguts.
Dia 3 de maig, la propietat des Rafal aturà a un grup d’excursionistes banyalbufarins que anaven per aquest camí i cridà a la Guàrdia Civil perquè els identifiqués, com així va succeir.
A finals de maig la Conselleria preparà i intentà obrir un nou accés a Planícia, per tal d’evitar passar per l’esmentat Camí Antic, cosa que no va aconseguir per les denuncies de diversos col·lectius.
El 29 de juliol, l’Ajuntament de Banyalbufar aprovà el Catàleg de Camins del terme municipal, considerant que el Camí Antic de Planícia que transcorre per les possessions de Son Creus, Son Sanutges, S’Arboçar i es Rafal, és públic.
A més, està perfectament documentat, i ningú qüestiona, que la propietat de Planícia és copropietària de l’esmentat camí que, com ja s’ha dit, continua tancat per les barreres de la propietat des Rafal.
Davant aquesta situació, 18 associacions i entitats de Banyalbufar han decidit reivindicar i demanar, una vegada més, el lliure accés i l’ús públic del Camí Antic de Planícia, convocant i organitzant una excursió participativa pel proper diumenge 29 de novembre, com es pot veure en el cartell.
Tots junts farem una crida a la Conselleria de Medi Ambient i a l’Ajuntament de Banyalbufar, perquè si en nou mesos (els que fa que Planícia és una finca pública) no han estat capaços de fer obrir les barreres des Rafal, això ja no és una qüestió de passivitat, sinó que frega la negligència.
Us esperam a l’excursió i us pregam que la doneu a conèixer. Moltes gràcies !!!

Les associacions, entitats, col·lectius, etc. que vulguin adherir-se a la convocatòria, poden fer-ho enviant un correu electrònic a banyalbahar@banyalbahar.com o amicsbanyalbufar@ono.com

Associació cultural Bany.al.bahar. Plaça de la Vila, nº1. Baixos. Banyalbufar (07191)
·

1 comentari:

biel ha dit...

Algú sap de qui és sa finca des Rafal? Potser que tengui bo amb sa Conselleria?