dissabte, 31 d’octubre del 2009

Què vol tota aquesta gent?



Què volen aquesta gent?





Francina Armengol Socias (PSOE de nissaga)
Presidenta del Consell de Mallorca



Antoni Pascual Ribot (UM imputat)
Conseller d'Obres Públiques del Consell de Mallorca, les carreteres són seves.




Gabriel Vicens Mir (PSM fa poc va botar la tanca de Ternelles)
Conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori



Avui de capvespre, a partir de les 3 ens hem reunit unes dues-centes persones a Caimari. Què hi hem anat a fer? Hem anat a demostrar que volem viure a un lloc habitable i que els nostres fills també ho puguin fer. Per tant hi hem anat per protestar contra la destrucció del camp, de l'arrabassament d'arbres, de la destrucció de petits indrets on hi creixen plantes fràgils o hi habiten ocells o insectes menuts. Hem anat a promoure la paralització d'un Pla de Carreteres que provocarà una ferida al territori en forma d'asfalt, renou, contaminació, perill. Hem anat a defensar el patrimoni paisatgístic, arquitectònic i cultural que encara ens resta. Hi hem anat perquè estem preocupats pel canvi climàtic. Perquè volem un canvi de consciència i de política, imprescindible per viure amb i en aquest planeta. Hi hem anat perquè som feliços sense frisar tant. Perquè pensam que els camins han de ser comunicació, coneixement i no un simple tub per on hi circulam amb el cotxe privat per arribar més aviat allà on anam. Hi hem anat perquè sabem que el món és rodó i que només dona voltes sobre sí mateix i al voltant del cel. No frisa no ha d'anar enlloc. Hi hem anat perquè Mallorca es mereix ser patrimoni de la Humanitat. Perquè les persones que la visiten s'hi sentin bé i per tant també l'estimin.







Però molta altra gent no hi ha vinguda. No hi han vingudes perquè no han pogut, per la mala hora, perquè altres esdeveniments o feines els ho han impedit. D'altres no han vingut perquè no estan ben informats del que significa aquest Pla de Carreteres a Mallorca. O perquè no estaven informats de la convocatòria d'aquesta mobilització, els diaris n'han parlat poc o gens. Perquè estaven millor davant l'ordinador o la tele. N'hi ha que no han vingut perquè havien quedat per circular amb motes per les carreteres de Mallorca. O perquè aquest tema no és cap prioritat en absolut per a ells, no els preocupa. O perquè senzillament hi estan d'acord en què es construeixin més i més grans carreteres, segures, on poder circular a una velocitat important com tal d'arribar aviat a casa seva, a la feina o allà on sigui. N'hi ha que no han vingut perquè hi guanyaran més promovent l'aprovació d'aquest Pla de Carreteres, més negocis. N'hi ha que no han vingut per estratègia político-electoral. O senzillament perquè no i ja està, no calen més explicacions.



Però tots plegats vivim a una illa mediterrània, petita, que va ser molt bella i encara ara ho és en certs indrets. Tots plegats vivim a una terra que està perdent la saviesa adquirida durant segles i on justet justet conservam la nostra llengua. Tots plegats hauríem d'entendre que un dia ens hem de morir i això és bo i natural, necessari i en aquesta terra hi han de poder viure altres persones que ens succeiran. Hi han de poder viure be, amb qualitat de vida, amb seguretat en el futur. Aquest Pla de Carreteres és fill d'una forma molt egoista i depredadora d'entendre el territori. És contrari a aquest futur que necessitaran els qui ens succeiran. Tots plegats cal pensar en ells.




Fotos JV

2 comentaris:

Joan Vicenç ha dit...

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2009/10/31/mallorca-personas-marchan-caimari-plan-carreteras/517672.html

Mart de Garriga ha dit...

Això de na Francina Armengol com és PSOE de nissaga és un bon acudit.