dijous, 15 de març del 2007

El permanyer de Los Damunt


Primers dies a la vida nova

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Permanyer com seria botànicament ?
La pega és a la cera calenta ?
Gràcies per endavant.

Joan Vicenç ha dit...

Et donaré, modestament, la informació que conec: segons en Joan Bibiloni, de Sóller (jardins Mundani,trobaràs l'enllaç al costat), "es tracta d'una perera que fa peres d'aigua grosses en forma de carabassa de ví, en castellà li diuen peral bergamoto i peral calabacil".
Botanicament deu ser una varietat híbrida de la planta originària, la perera silvestre Pyrus communis, per tant segurament de les seves llavors sortirien pereres "bordes". Cal empeltar-la, doncs.
Salut

Joan Vicenç ha dit...

Havia oblidat la resta.
La cera, amb parafina i pega, s'encalenteixen al mateix lloc amb una olleta i un fogonet de gas o alcohol.
Si és això el que demanaves.
Salut.

ha dit...

Uep Joan V. veig que ha anat bé això de l'empelt. Ara el que has de fer és no mirar-lo massa que no creixerà, quedarà aturat :)))
Ja convidaràs a unes peres permanyeres al vi quan te'n faci...
Salut i bons empelts!
Rafel