dilluns, 26 de febrer del 2007

Les al·lèrgies i els arbres

Les al.lèrgies no es curen talant arbres

L'Ajuntament de Sabadell ha tornat a ser responsable d'una altra atrocitat en aquest medi natural urbà cada vegada més castigat. Es tracta de l'assassinat dels arbres que habitaven al barri d'Espronceda. L'ajuntament afirma que va actuar a petició popular, i que els arbres eren culpables de les afeccions al.lèrgiques que pateixen els veïns.
Les al.lèrgies es deuen a la mala qualitat de l'aire, causada per la pol.lució industrial, les obres i, sobretot, el trànsit. Al pol.len (no només dels arbres, sinó de les gramínies i moltes altres plantes) s'hi adhereixen partícules tòxiques sorgides de la combustió, que és el que fa mal a les vies respiratòries. Els àlbers del meu barri no només protegien casa meva del sol i refrescaven l'atmosfera: també substituïen el monòxid de carboni per oxigen. Ara hi plantaran magnoliers i altres exemplars petits, amb una capacitat oxigenadora molt més limitada que els que han tallat.
Matar arbres empitjora el problema, i carregar-los la culpa de les al.lèrgies és com atribuir als peixos la degeneració de l'aigua. Hem de lluitar per aconseguir lleis que protegeixin els organismes més indefensos i necessaris per a la vida a la terra, si és que no s'hi fica algú com l'alcalde de la ciutat, que ja va demostrar la seva preferència pels cotxes al talar més de 50 moreres al barri de les Termes per fer-hi aparcaments.
¿Per què no es va optar per traslladar les plantes de lloc? ¿Quin científic va assessorar l'ajuntament? Molt xerrar sobre la necessitat d'educar en valors els nostres joves, però, a l'hora de la veritat, l'Administració pública es passa pel forro el dret a la vida.

José Francisco Batiste
Cartes dels lectors. El Periódico de Catalunya

· Carta publicada a El Periódico de Catalunya del 26.02.2007 ·
·

1 comentari:

ErrareHumanumEst ha dit...

Osti el primer que he pensat quan he llegit aquesta publicació és amb en Bush que va dir que si es talessin els arbres ja no es cremarien...no?