dijous, 25 de gener del 2007

Tala d'arbres a Mollet

Denuncien la tala d’una trentena d’arbres
de zones públiques de Riera Seca

Reclamen que l’arbrat públic existent es consideri un bé a protegir als nous projectes d’urbanització.

Independents per Mollet (IxM) ha denunciat la tala d’una trentena d’arbres de la Plaça dels Ferrers i de la rambla Pompeu Fabra, del barri de la Riera Seca de la ciutat baixvallesana, on s’estan duent a terme els treballs d’urbanització del nou barri de la Vinyota.
Els independents molletans, han recordat que aquests arbres –lledoners i oms, principalment-, formaven part del patrimoni natural públic de la ciutat i havien esdevingut ja un element característic del paisatge urbà d’aquesta zona.
La responsable de medi natural i sostenibilitat d’Independents per Mollet (IxM), Marta Garcia, ha qüestionat “la necessitat real d’eliminar indiscriminadament tots aquests arbres” i ha denunciat la “manca d’interès per a preservar-los i integrar-los al projecte de reurbanització d’aquest nou espai”.
Marta Garcia, ha denunciat “l’excessiva facilitat amb la que s’opta a Mollet, per la tala de l’arbrat urbà”, ha criticat que “el ciment continuï sent a la ciutat més important que els arbres” i que “no s’hagi previst com caldria al projecte d’urbanització, la preservació d’aquests arbres que hem vist créixer dia a dia, durant els darrers dotze anys”.
La responsable de medi natural dels independents molletans ha recordat que “encara que es plantin nous exemplars a d’altres punts, no es pot justificar aquesta pràctica, perquè aquests arbres formaven part ja del paisatge urbà d’aquesta zona i la seva tala suposa una pèrdua important pel patrimoni natural de la ciutat i de les generacions futures”.
Independents per Mollet (IxM) ha instat al consistori molletà que comprovi “si l’empresa constructora disposava de l’autorització pertinent” i ha reclamat que “l’arbrat públic existent es consideri un bé a protegir als nous projectes d’urbanització “ atenent al seu valor ecològic i la seva contribució a la biodiversitat urbana.
Ciutat de Mollet, 25 de gener de 2007.
Independents per Mollet (IxM)
*