dimecres, 13 de setembre del 2006

L’esporga d'arbres ornamentals

28 de setembre
Esporga d’arbres ornamentals
exemplars i monumentals


El dia 28 de setembre la Devesa de Girona – Palau de Fires, acull una jornada tècnica a on es mostraran els coneixements d’arboricultura, biologia, mecànica relacionats amb l’esporga.
La majoria d’arbres creixen bé amb poca poda o gens, així ho han fet durant segles. Però si els arbres estan en un entorn difícil hem de tenir-ne cura; ja no tenen la protecció del bosc, les branques inferiors poden fer nosa en les activitats ciutadanes, pot ser que estiguin massa prop d’edificis o que tinguin l’estructura feble i siguin un perill. Són algunes de les raons per esporgar.
L’esporgador d’arbres ornamentals fa el manteniment tenint en compte l’estat del propi arbre i la seguretat dels operaris i dels béns que envolten l’arbre.
En aquesta jornada es mostraran els coneixements d’arboricultura, biologia, mecànica (estàtica dels arbres), així com els riscos dels arbres en la ciutat i llocs on puguin suposar un perill (fractura de branques, etc.) i els relacionats amb matèries de protecció col·lectiva i personal. L'hora d'inici de la jornada és les 10.30 hores.

Per més informació, podeu adreçar-vos a:

Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.
Assessorament Rural i Innovació Tecnològica

C/ Sant Francesc 29 - 17001 Girona - Tel. 972 417 650 - jlrexach@gencat.net

Associació de Viveristes de Girona
C/ La Fàbrica 25 - 17460 Celrà - Tel. 972 494 220 - info@viveristesdegirona.com

Arxius relacionats; · Programa de la jornada
· Noticia publicada a RuralCat ·
*

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El tema és: quants municipis apuntaran al seu personal a les jornades? perque mira que els hi falta saber què fan amb els nostres arbres...
Justament avui he parlat de vosaltres al blog animal.
Una abraçada

Anònim ha dit...

Em sembla que molts municipis s’estimen més que els seus jardiners i els seus tècnics no hi vagin, així els polítics poden fer veure que en saben més que ningú i fer-los fer el que els doni la gana.