dissabte, 15 d’abril del 2006

Agressions al patrimoni vegetal

Palma


«Cort consent que els arbres es morin»

Alguns col·lectius s'han queixat de l'estat en què es troben els exemplars que hi ha a la ciutat

ANTONI MATEU.Palma.

Qualcuns dels arbres dels carrers de Palma han patit agressions o es troben en estat de deixadesa des de fa temps. Això és el que denuncien molts de col·lectius veïnals, o ciutadans a títol individual.

En són un bon exemple els arbres del carrer de Despuig, a la barriada de Santa Catalina. L'Ajuntament hi du a terme unes obres d'adequació de les voravies, cosa que ha comportat l'arrabassada d'alguns dels arbres.

Hi hagué veïns que la setmana passada mostraren el seu descontentament i afirmaren qe «com a mínim, l'Ajuntament els hauria d'haver avisats». D'altra banda, des de l'equip que governa Cort feren saber que aquesta casta d'arbres arrelaven molt i feien malbé el paviment del carrer. Tot i la certesa que seran reposats per uns altres arbres, els ciutadans quedaren queixosos.

Més mala sort dugueren els arbres situats davant uns coneguts magatzems del passeig del Born. Aquests tres exemplars de bellaombre eren centenaris i, tot i no estar catalogats com a patrimoni vegetal, tenien una soca d'una amplària considerable. Qualque resident de la zona ha assegurat que «la seva arrabassada ha estat a causa de les obres de reforma que els grans magatzems duen a terme, per facilitar-los així la feina».

Quant als pins de la plaça de la Porta de Santa Catalina, fa temps que pateixen. Per primavera, es freqüent que es vegin afectats per les bosses de processionària, que enguany s'han acarnissat de valent amb els pinars de les Balears. L'Associació de Veïns del Puig de Sant Pere s'ha queixat moltes vegades de la deixadesa de Cort a l'hora de mantenir els arbres que poblen la ciutat. «L'Ajuntament de Palma consent que els arbres es morin», denuncien.


Apunt

Patrimoni vegetal

Encara que l’Ajuntament no tingués catalogats alguns dels arbres que han desaparegut, pagava la pena conservar-los per la seva singularitat.

Aquest és el cas dels tres bellaombres del Born,que foren arrabassats d’un dia per l’altre.

Sembla que alguns cops tenen més pes segons quins criteris que no els conservacionistes.

Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?2770+3+159776