dimecres, 31 d’agost del 2011

Un estiu de lluita contra focs intencionats


Sobre els incendis forestals d’aquest estiu

Em vaig quedar estorat un dia d'aquest estiu, quan vaig escoltar la nova ib3 ràdio donant la notícia que el govern sospitava d'algun treballador forestal o de l'ibanat com a culpable dels incendis. Crec que aquesta notícia, segons m'han comentat, només l'ha alimentada el diari El Mundo. Val a dir que la vaig escoltar el mateix dia que els treballadors d'Ibanat es queixaven, amb raó, de la manca de personal i material per fer front a l’allau d'incendis.

El Govern de les Illes Balears, el sr. Bauzà i el sr. Company per torna, s'haurien de felicitar per aquesta campanya d'estiu. Per dues raons. La primera per comptar amb un personal tan professional, eficient, sacrificat i noble per combatre els incendis forestals. Tant els de mitjans d'extinció d'aire com els de terra. Aquestes qualitats tengueren oportunitat de ser demostrades i reconegudes també a Galícia, aquell any de tants incendis devastadors.

La segona és que la prevenció també ha funcionat, com mai. Llevat del cas d'imprudència negligent al incendi d'Evissa i del foc fortuït agrícola de Maria de la Salut, gairebé la totalitat dels incendis forestals provocats ho han estat de manera intencionada, per una o diverses persones. Aquests fets, inexistència de focs per negligència, demostren el gran grau de consciència per part de la població del perill de realitzar foc en aquesta època de l'any. I és aquí on rau el fracàs al caire de la dimissió d'aquest Govern en la lluita contra els incendis. Primer amaguen la realitat de totes totes, després sense ja saber què fer en donen la culpa a qualque treballador forestal a qui no s'ha renovat el contracte. Perquè és clar, ib3 no se l'ha treta del capell aquesta notícia. El Govern hauria d'explicar per quina mena d'indicis o proves es basa per realitzar aquest tipus de greus acusacions, que si bé es pot donar la hipòtesi de que pogués ser així, com se'n poden donar altres, no n'hi ha prou sense proves, per a fer-les públiques i afectar així negativament la imatge del col•lectiu que més ha lluitat contra els incendis.

Joan Vicenç Lillo i Colomar
Alaró a 30 de juliol de 2011


Fotos JV

2 comentaris:

Paco Moragues ha dit...

Em solidaritze amb vosaltres, a Xeresa -País Valencià- acabem de patir cinc incendis intencionats en només 48 hores a un indret d'especial protecció, la marjal de la Safor.

Els xics d'A un tir de pedra, dels que algun article haveu penjat al bloc, han fet un bon anàlisi: Quan plou eixen els cargols; quan fa ponent...

Joan Vicenç ha dit...

Moltes gràcies. Ho he penjat al Forum del Gob.

http://www.gobmallorca.com/forum/viewtopic.php?id=2888&p=2


Salut.