

El medi ambient urbà on s'emplacen els arbres és, en gran mesura, "artificial", això fa necessari conèixer conceptes contemporanis d'horticultura urbana àmpliament investigats o experimentats en altres latituds.
Si hi ha projecte i seguiment, el resultat és la creació d'identitat, patrimoni i disseny de més qualitat amb criteris de sostenibilitat per a l'espai públic.
Per aconseguir aquests objectius, és imperatiu comptar amb la consciència ciutadana i la tasca coordinada d'autoritats, empreses contractistes del sector i professionals del paisatge responsables de la planificació, gestió, disseny i manteniment de l'arbrat urbà.
És per això que ACHIPPA, Associació Xilena de Professionals del Paisatge AG, ha volgut constituir-se en un referent davant la ciutadania i les autoritats, amb l'organització d'aquest Congrés Internacional d'Arbratge Urbà.

1 .- Posicionar l'arbrat urbà com a part de la infraestructura de la ciutat, que com a tal requereix racionalitat espaial i tecnologia.
2 .- Analitzar el rol de l'arbrat com una eina d'ordenació, unitat i continuïtat enfront de la creixent contaminació visual i sensorial, pròpia de les ciutats amb creixement inorgànic i en constant canvi en l'ús del sòl.
3 .- Integrar conceptes tècnics i espaials més contemporanis en la planificació, disseny i gestió de manteniment de l'arbre situat en el nínxol urbà.
4 .- Prendre consciència que la ciència i tecnologia usada correctament per a cada espècie i situació edafoclimàtiques en relació a l'espaialitat de cada lloc, redundarà en una expressió tridimensional dels arbres que els permetrà expressar gran part del seu potencial genètic tot i les limitacions pròpies del nínxol urbà.

· Programa del Congrés [Arxiu Pdf 502Kb]
· Primer Congreso Intenacional de Arbolado Urbano
· Asociación Chilena de Profesionales del Paisaje
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada