dimarts, 3 de maig del 2011

Poesia sota les Alzines a Masquefa

Poesia sota els arbres
"Poesia sota les Alzines"
- amb poetes de Masquefa -

Masquefa
Diumenge 8 de maig del 2011


A 2/4 d’11 del matí :
Trobada a la Plaça de l’Estació
per anar passejant cap el bosc de l’Alzinar.

A l’Alzinar, mentre s’esmorza o es fa una mossada,
asseguts sota els arbres:

Recital de poesia sota les alzines
a càrrec dels poetes :

Jordi Muntané, Rosa M. Isart i Esteve Miralles
i amb la poesia de Josep Gibernau


Està previst que cap a les 12 del migdia
es tornarà passejant cap a casa.

· Cadascú s’hauria de portar un entrepà o una mossada i alguna beguda.
· Com que allà no hi ha lloc per seure, els assistents que ho vulguin es poden portar una estora, catifa, coixí o sac de plàstic per seure a terra o cadiretes plegables..
· A les 2 del migdia es farà un dinar amb els participants i tothom que hi vulgui estar, reserva i compra de tiquets pel dinar a les oficines de L’Alzinar (Tel. 93 772 68 61).
· A l’acte es podrà comprar un recull de poemes dels autors del recital.
"L'alzina, l'alzinar"
Antigament, en moltes cultures, l’alzina i l’alzinar es consideraven arbres i boscos sagrats, arbres i boscos que s’havien de preservar. Pels pobles de pastors els alzinars eren uns santuaris naturals. L’alzina ha estat considerada com un arbre feliç i diví. Símbol de justícia i força, de poder, de constància i fidelitat. Al ser un arbre de fulla perenne també representa la longevitat i la immortalitat. L’alzina també és un arbre totèmic, generador de vida i símbol de l’anima dels pobles. Arbre dedicat al Sol. Arbre consagrat als déus del llamp, el tro i el cel, Zeus, Júpiter, Thor, Donar. L’alzina era la mitjancera en el oracles divins, els déus s’hi comunicaven amb la remor de les fulles de les alzines sagrades i per això li deien l’arbre parlador, l’arbre loquaç, l’arbre que parla molt. Sota una alzina fou criat Zeus de petit i per això se’l coronava amb branques d’alzina. Les corones de fulles d’alzina també eren el distintiu dels governants de l’antiga Roma.
"Poesia sota les alzines amb poetes de Masquefa"
Per a la gent de Masquefa, de gairebé sempre, l’alzina és un dels arbres que més ens identifica com a poble i ens apropa a la natura. L’alzina i l’alzinar és per a la gent de Masquefa un arbre i un bosc estimat que cal preservar. És per això que quant es va parlar de fer una vetllada de poesia sota els arbres amb poetes de Masquefa, ens va semblar que havia de ser sota les alzines. Vetllada que, com totes les altres, estem segurs que serà força plaent. Hi està tothom convidat.
Organitza: Amics arbres · Arbres amics – L’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural
Amb la col•laboració de: Can Massana - Família Gibernau - Els Poetes