dissabte, 21 de maig del 2011

Dia Internacional de la Diversitat Biològica

22 de maig de 2011
Dia Internacional de la Diversitat Biològica

La diversitat biològica forestal
El tresor vivent de la Terra


Les Nacions Unides van proclamar el 22 de maig com el Dia Internacional de la Diversitat Biològica per promoure un major enteniment i coneixement de les qüestions de la diversitat biològica. El tema del Dia Internacional de 2011 per la Diversitat Biològica és la diversitat biològica forestal. Al llarg del 22 de maig s'organitzaran activitats i esdeveniments per augmentar la consciència pública, demostrar les bones pràctiques i inspirar més mesures per a la conservació de la diversitat biològica forestal.
Els boscos contenen alguns dels ecosistemes més vibrants del nostre planeta. Són vitals per al conjunt de les espècies de fauna i de flora, i per a la salut i benestar de les persones. Tanmateix, els boscos es troben en sobreexplotació, tot i que la deforestació s'ha vist minvada al llarg dels anys, es veu traduïda en una continua pérdua de diversitat biològica.
Es per això que les Nacions Unides van declarar el 2011 com a l'Any Internacional dels Boscos. En aquest any especial, el Fòrum de les Nacions Unides sobre els Boscos (FNUB) i la Secretaria del Conveni sobre la Diversitat Biològica (CDB) estan treballant junts per poder donar importància a la diversitat biològica dels boscos per a la humanitat.
El lema del 2011 és "Boscos per la gent", que celebra el paper central de les persones en la gestió, la conservació i el desenvolupament sostenible dels boscos del nostre món. L'objectiu principal és crear consciència sobre les amenaces i els reptes que enfronten els boscos i promoure els esforços per a la conservació i l'ordenació forestal sostenible. Mantenint la rica diversitat biològica forestal del món, ens ajudarà a combatre la crisi climàtica, alleujar la pobresa, donar suport a la salut humana, i deixar als nostres fills i néts el llegat abundant i bell de boscos vius plens de vida que gaudim avui en dia.
· Més informació:
· La diversitat biològica forestal. El tresor vivent de la Terra [Pdf 4,66 Mb]
· Web oficial del Dia Internacional de la Diversitat Biològica