dijous, 26 de maig del 2011

Biciarbres

Guia d'itineraris amb bicicleta
pels espais verds de Barcelona


Una guia per a poder gaudir d'una passejada en bicicleta tot descobrint alguns dels espais verds de la ciutat i els arbres que hi viuen

El Bicicleta Club de Catalunya (BACC) ha editat una guia amb itineraris amb bici pels espais verds de Barcelona.
Es tracta de la nova guia Biciarbres, amb 6 passejades de baixa dificultat, aptes per a tothom, per fer tot l'any i fins i tot, combinables amb el transport públic. Els 6 itineraris estan repartits per tota la ciutat i poden connectar amb la Ronda Verda.
La guia és gratuïta i està disponible a 44 comerços de la ciutat de Barcelona associats al BACC, que ofereixen descomptes als socis de l'entitat. També es pot descarregar la guia en format Pdf aquí : Biciarbres - Arxiu Pdf 3Mb.
La guia presenta unes quantes novetats que faciliten la seva comprensió i practicitat:

. Els itineraris estan detallats sobre el mapa de Barcelona.
. Cada itinerari té una fitxa tècnica que indica els kilòmetres, la dificultat i els tipus de vials que recorren (majoritàriament per carrils bicicleta).
. Cada itinerari comença i acaba a parades de transport públic i bicing.
. Cada itinerari té una breu explicació dels arbrat i espais verds pels quals transcorre el recorregut. A més, el mapa mostra els comerços bicicleta de la ciutat associats al BACC.
Els itineraris amb més gran desnivell es poden fer combinats amb el transport públic:
L'itinerari 5, per Montjuic, està dissenyat per accedir-hi amb el Funicular de Montjuic, per tal de fer-ho més accessible a tota la família.
L'itinerari 6, que s'inicia al Parc del Laberint d'Horta, es pot iniciar arribant amb el metro, ja que després tot és baixada fins el mar.
La guia informa tant dels horaris d'accés amb bicicleta al transport públic com les condicions d'accés als parcs i recomana bibliografia per ampliar la informació sobre els espais verds a visitar.