dimecres, 4 de febrer del 2009

Després del temporal

Noves endevinalles

No voldria encetar una col·laboració amb vosaltres sense, en primer lloc, felicitar-vos per l’excel·lent feina que feu, de divulgació i respecte pels arbres.
El darrer temporal ha tingut conseqüències desastroses per a la gent i els amics arbres. Caldrà esperar a tenir una visió global, mentre no hi hagi una valoració dels danys en l'arbrat a càrrec de qui pertoqui.
Crec que l’impacte a nivell paisatgístic serà important a tot Barcelona. El catàleg d'arbres esguerrats o aterrats és prou extens com per poder parlar d'un abans i un després en segons quins llocs. Hi ha absències que, per singulars i sobtades, deixen un buit encara més gran del que pairíem en d'altres circumstàncies.
Hi ha llocs que fa por de veure les destrosses. Només ens queda el consol de pensar que passa allò que ha de passar i encaixar-ho com bonament es pugui. A mi em costa, i es per això que per uns moments provo de defugir el tema.
Per tal de no entristir-nos per tot plegat, i seguint la línia d'endevinalles iniciada pel Joan Vicenç, us en proposo una altre.
Aviam si endevineu de quin arbre és la closca on s’ha arrecerat el ratolinet ?
El que ho endevini s'emporta la closca de premi !
J.D. Fernàndez i Brusi
·

4 comentaris:

Anònim ha dit...

potser Andasonia digitata?



Thomas.

Anònim ha dit...

Benvolgut Thomas, has encertat de ple !

Estic molt content de veure que ets amic dels baobabs. Quan pugui miraré d'enviar un post amb quatre coses sobre aquests arbres tan fascinants.
Aviam si també t'animes a explicar alguna cosa que deus saber, que no tothom ho clissa així com així això de la closca.
Si em dons la teva adreça ( m'ho pots fer arribar a jfbrusi@gmail.com )t'enviaré el premi.
Ashante rafiki !

Anònim ha dit...

hola JD

La veritat es que ja havia vist una closca com aquesta fa molt d'anys. No te puc aportar molta informació sobre baobabs, pero tenc aqui un article interesant de Francis Hallé, esta en fances, el traduire i t'ho enviare per mail per que ho posis en el teu post.
gracies per l'oferta del premi pero no vui deixar el ratoli sense closca.

salud.

thomas

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la teva idea. D'en Halle també he llegit articles i en el seu dia vaig encarregar Plaidoyer pour l'arbre però no em va arribar.
Suposo que també t'agradaran els llibres d'en JM Pelt i els d'en JP LeDantec.
Un autor del qual no n'he aconseguit info és Raimbault.
Crec que està a l'INRA...però electrònicament missing.