dilluns, 27 d’agost del 2007

Instants d'agost a Mallorca


Vull compartir amb vosaltres aquestes imatges, cert és que potser amb un cert caire naturalista hauria de detallar les espècies, especificar els llocs, descriure els hàbitats... potser més envant, ara només vull que siguin el que són: raigs de llum capturats per l'ull de la màquina de fer fotos a les meves mans. Res més senzill.











5 comentaris:

ErrareHumanumEst ha dit...

Genial J. Vicenç.

No cal descriure, una imatge val més que 1000 paraules. Sobretot la última i la primera, que jo no tinc tant d'aprop em refresquen i donen vitalitat ;)

Carles Sampietro Lara ha dit...

Unes fotos molt boniques. Natura en estat pur.

Salutacions Sylvestris.

Carles Sampietro Lara ha dit...

Hola de 9.

Una qüestió que fa dies pel cap. L'altre dia vaig llegir a algú que deia que el foc (incendis estivals) s'apagaven al hivern.

Amb això deia que abans era una práctica habituals que gent (no se qui) anaven al bosc a fer tallafocs, netejaven el sotabosc... Activitat que ja no es duu a terme.

Sabeu alguna cosa d'aquesta qüestió? Coneixeu alguna entitat que ho posi en pràctica? No se si estaria bé engegar alguna activitat similar atès la gran quantitat d'incendis que es produeixen durant els estius i la pasivitat de les administracions públiques...

Joan Vicenç ha dit...

Aquest és un tema antic i tractat altres vegades a aquest blog. La meva opinió molt abreujada: els boscos no es fan nets a no ser de brutícia humana, residus diversos que molta gent hi aboca o hi deixa en el seu pas. Una altra cosa és eixermar, desbroçar, modificar la vegetació, talar, podar etc. Aquestes feines si es fan convé analitzar-les bé quan a la seva conveniència o no i els llocs. Realitzar faixes de defensa vora camins, carreteres o altres fragmentacions territorials, posant en pràctica aquests treballs forestals pot ser una bona eina a l'hora de la mobilització dels mitjans d'extinció a la zona. També hem reduït la càrrega de combustible. Ara bé en eixermar suprimim vegetació que fa ombra, aquesta ombra impedeix la generació de plantes més heliòfiles, entre altres herbes fines, fanassos que són d'alta i fàcil combustabilitat en cas d'espires, paveses, o altres mitjans d`ignició. En tot cas no hi ha receptes màgiques i les questions del bosc i la natura silvestre s'han de tractar amb molt estudi, cura i respecte.

Gràcies pels teus comentaris.
Salut!

Kepa ha dit...

En un mes estoy por ahí. ganas tengo de reencontrarme con la isla, por tercer año consecutivo. Saludos