dimecres, 6 de juny del 2007

Salvarem el ginjoler?


El millor ginjoler de Barcelona en perill


Si hi ha quelcom d’insostenible en aquest món, es tracta de la construcció. A Barcelona cada dia trobem nous exemples recolzats per la ignorància de l’Ajuntament. Darrerament s’ha acceptat donar llicència municipal a un projecte d’edificació en un solar declarat com a buit, al carrer Arimón cantonada Berlinès. En realitat hi viuen diversos arbres segrestats per la direcció facultativa. Estan sense protegir, amb una arreplegadissa de mobles i trastos vells al seus peus, esperant que sigui Sant Joan. El fet ha estat denunciat telefònicament, demanant precintar l’accés als arbres de forma cautelar, fins que s’aclareixi la situació. Els mossos i la urbana s’escapen de fam i de feina...no han fet res.
El project manager d’Aventis ja sap quin és l’impacte emocional i ambiental d’aquesta obra?
Cal preservar aquest racó com l’aire que respirem, l’únic indici vegetal de relació amb la natura de que disposem els veïns.
Allò segur és que l’arbre classificat per Parcs i Jardins com una moixera, es tracta en realitat d’un ginjoler digne de ser catalogat com a monumental.
Com monumental la badada de confondre l’arbre, com si fos igual un ou com una castanya. I aquests criminals destralers ja han tallat un braç del pobre ginjoler. I la policia esperant que llampegui, aviam si es cala foc i venen els bombers. I Parcs i Jardins a la facultat a fer classes de repàs de nomenclatura botànica. I l’excel·lentíssima Imma caminant cap a la sostenibilitat amb l’Agenda 21.
Sabeu, fort d’esperit el ginjoler ha començat a florir. Com també els seus defensors al barri. I vosaltres què en penseu? Salvarem el ginjoler?.

Innocenci Creus
·

5 comentaris:

Belnu ha dit...

També nosaltres fem campanya per salvar aquest arbre. Molts veïns indignats ens donen suport. En aquest moment, la runa envolta completament el ginjoler i l'olivera, que corren perill. No tenen lloc per posar-hi la runa i cau sobre els arbres desprotegits.
Podeu trobar més informació a
http://isabelnunez-zbelnu.blogspot.com
i també a
http://polis-zbelnu.blogspot.com/

Dante Bertini ha dit...

parece que a algunos nos interesan estos árboles, aunque no den dinero...son tan silenciosos, tan naturales, tan poco pretenciosos, que en realidad no tienen precio ni valor, no cotizan en el mercado...mientras, el dinero que se gana destruyéndolos, se gasta en espejitos(smos) y cuentas de colores, en baratijas que no sirven para nada y valdrán aún menos un segundo después de comprarlas.

Anònim ha dit...

Els veïns ja tenim prop de 200 signatures en defensa del ginjoler. Si us plau si voleu col.laborar envieu-nos un missatge de recolzament al bloc. La vostra signatura és important !
Inno.

Anònim ha dit...

Bones.
Jo no sóc de Barcelona, però sóc un enamorat del ginjoler, i en tinc uns quants de plantats a casa, ja que considero que és un arbre que s'adapta molt bé al nostre clima, i no requereix cures massa específiques, sent un arbre molt agraït pel que fa al seu cultiu.

El que NO podeu fer els veïns de Sant Gervasi, (que sou els afectats més propers) és deixar en mans d'aquests especuladors de sòl incansables i als ineptes de l'Ajuntament, que no saben ni què és un ginjoler. NO PODEM DEIXAR MORIR AQUESTA RELÍQUIA DE LA NATURA.
En última instància, el que es pot reclamar als propietaris i a l'Ajuntament (... en què el seu paper aquí hauria de ser protegir i salvaguardar el patrimoni ecològic de la ciutat com és aquest magnífic ginjoler), que el transplantin de forma adequada a un altre lloc suficientment espaiós del propi barri perquè tots el pogueu gaudir (ja que el lloc on es troba ara potser és un lloc privat). Podria ser en algun jardí... Ara bé, potser l'Ajuntament el que no està disposat és a gastar-se els diners del transplantament de l'arbre...

Endavant amb la lluita!

Anònim ha dit...

9 de juliol del 20011
Des de l'Ajuntament de Barcelona s'assegura que el ginjoler es protegirà durant les obres d'unes OFICINES començades cap el 22 de juny 2011. Entre altres mesures, es deixarà un espai de 80 metres quadrats al seu voltant, es duran a terme tasques de reg i poda i, a més, es preveu instal•lar-hi una placa identificativa
Reg : INNECESSARI
Poda: per treure’ns l’ombra tan necessària; ja coneixem les podes salvatges del l’etapa Hereu.
Placa: haurà de ser mortuòria, Sr. Puigdollers, si des de l’ Ajuntament no accediu a aturar d’immediat la barbàrie i formeu una comissió de científics independents i escolteu als mil quatre-cents ciutadans que vam presentar instància demanant LA PLAÇA DEL GINJOLER, i que mai hem rebut contesta del consistori.
Herm presentat instàncies el 05.07.11 i 07.07.11 demanant la'turada inmediata de les obres y la convocatòria d'una comissió d'experts independents.
SEGUIM LA LLUITA VEÏNAL. Per més INFO aneu al blog POLIS de l'escriptota Isabel Núñez.