dissabte, 27 de maig del 2006

Opina sobre el paisatge

Participació ciutadana en els
Catàlegs de paisatge de Catalunya


Una de les missions de l'Observatori del Paisatge és l’elaboració dels catàlegs de paisatge de Catalunya. Els catàlegs de paisatge són les eines que permetran conèixer com és el nostre paisatge i quins valors té, quins factors expliquen que tinguem un determinat tipus de paisatge i no un altre, com evoluciona el nostre paisatge en funció de les actuals dinàmiques econòmiques, socials i ambientals i, finalment, definiran quin tipus de paisatge volem i com podem assolir-lo. Els catàlegs de paisatge aportaran informació de gran interès sobre tots els paisatges catalans i contribuiran d’aquesta manera a la definició i aplicació d’una nova política de paisatge a Catalunya. Actualment s’està preparant el catàleg del Camp de Tarragona i de la Plana del Segrià.
Participació pública en l’elaboració dels catàlegs de paisatge
Els catàlegs de paisatge integren la consulta pública com a eina per a la implicació i corresponsabilitat de la societat en la gestió i planificació del seu paisatge. El procés de consulta pública fa èmfasi en la valoració i percepció que la gent té del paisatge (sobretot els aspectes més intangibles), i en la consideració de les seves amenaces i oportunitats.
La consulta es fa a tres nivells: Entrevista directa a agents. Jornades o sessions de treball.
Consulta als ciutadans a través del web (durada aproximada: 5 minuts).
La consulta sobre el Camp de Tarragona i la Plana de Lleida es mantindrà fins el 10 de juny. Després l'Observatori anirà ampliant les consultes a la resta del territori. Passat l'estiu es farà l'enquesta sobre les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i l'àrea de Girona, i l'any que ve la de les comarques centrals i de l'àrea metropolitana de Barcelona.
Tothom qui vulgui participar en la consulta i opinar sobre el paisatge ho pot fer en aquesta web: · Participació als Catàlegs de paisatge ·
~

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ara que la majoria del territori ja està rebentat,ara volen fer un catàleg?
"El meu país és tant petit,que quan el sol se'n va a dormir,mai està prou segur d'haver-lo vist"
Lluís Llach

Proposo un catàleg d'esmenes ambientals i que pagui la colla d'impresentables que en són responsables.