dilluns, 12 de desembre del 2005

Més arbres a la Tordera

Sant Celoni
Planten 15.000 arbres als seus arenys

La Tordera canvia de cara

El tram del riu la Tordera entre Sant Celoni i la Batllòria (el Vallès Oriental) està patint una important operació destinada a la conservació de les seves lleres. Durant aquests dies s’hi planten més de 15.000 arbres i arbustos amb la intenció de repoblar algunes ribes i revitalitzar diferents zones del riu.
Salzes, pollancres, freixes de fulla petita, sanguinyols, arços blancs, aranyoners o roures són algunes de les espècies autòctones que aquests dies estan tornant a ocupar els marges de la Tordera.
La Fundació Natura treballa en la repoblació de les ribes del riu així com en l’adequació d’alguns dels talussos i esculleres que hi ha en el tram entre Sant Celoni i la Batllòria. El projecte s’emmarca en un programa de Planificació de l’espai fluvial del riu Tordera elaborat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).
L’objectiu d’aquesta intervenció és millorar l’entorn i oferir mesures que, gràcies als arbres, evitin els efectes de les crescudes d’aigua i les pluges. Paral·lelament, també es preserva el medi ambient autòcton i es revitalitzen zones degradades.
Francesc Castro
(laMalla.net. Font: EFE)
· Article publicat a laMalla.net el 11/12/2005 - 9:42h
~