dimecres, 12 d’octubre del 2011

Volen construir en terrenys cremats

La Generalitat Valenciana vol permetre
construir a terrenys cremats


Com els carrancs anem. El Consell valencià vol modificar la llei forestal del 1993 per tal d'eliminar la prohibició de reclassificar sòl en les muntanyes cremades, baix “situacions d'interès general”. Concretament "con carácter singular y mediante su declaración como de interés general para la Comunitat Valenciana, el Consell podrá excepcionar la prohibición de cambio de uso forestal al menos durante 30 años mediante acuerdo justificado". Sóc l'únic que es tira les mans al cap davant de cada moviment d'aquesta gentola? Sabeu quina serà la primera “excepcionalitat”? donar cobertura legal a les obres de l'ampliació de l’abocador de Dos Aigües, paralitzades per trobar-se part de la instal·lació a terrenys forestals cremats. L'avarícia innata del govern valencià és tan gran que ja no tenen ni por de mostrar-la públicament. Com ja ocorria en temps del tio Paco, tornen a estimular als piròmans pagats per les constructores o a propietaris de muntanyes amb interessos urbanístics.

Tot val al País Valencià! Primer les reclassificacions i els PAIs arrasaren el nostre territori. Fa no res ens assabentàvem de que l'última treta dels corruptes i especuladors era comprar, amb informació privilegiada provinent de l’administració, terreny forestal per quatre euros que seria convertit en parc natural i commutat per altres terrenys urbanitzables que valdrien milions. Ara, encobertament s’està animant a empresaris afins sense escrúpols a cremar muntanyes per a construir?.

Afortunadament la regulació entra en conflicte amb la llei estatal que impedeix el canvi d'ús forestal per a terrenys incendiats durant 30 anys... a no ser que el futur govern de Rajoy faça el mateix que volen fer Fabra i els seus sequaces. Quina poreta em fan!!.
Valencians, obriu els ulls, davant vostre està el vertader esperit dels nostres governants, tornar al taulell encara que siga artificialment, reactivar de nou la seua gallina dels ous d'or per a que els seus amiguets continuen guanyant diners a mans obertes. Que sóc un exagerat? Doncs també tindreu que saber que volen llevar les normatives que obligaven al promotor a reparar els defectes de les obres. I no només això, "las acciones u omisiones, por culpa o negligencia, de promotores, constructores o facultativos durante la ejecución de las obras de viviendas de protección pública, que diesen lugar a vicios o defectos graves que afecten a la edificación o habitabilidad de las viviendas", deixa de considerar-se una infracció greu. Ens venen cases de paper, i a reclamar a l’aire!. Tota una declaració d’intencions, no?

Possiblement em direu exagerat i malpensat, alguns pensareu que actuaran amb cordura i només faran l’excepció per a obres "d’interès general”. El problema és que obres "d'interès general" per al Consell són:
La Ciutat de la Llum. La Fórmula 1. La Copa Amèrica. Terra Mítica. Marina D'Or. Mundo Ilusión. Aeroport de Castelló. Visita del Papa. Camps de golf fantasmes. La Valencian Internacional University (VIU). La Volvo Ocean Race. La Ciutat de les Llengües. La prolongació del Cabanyal. El nou estadi del València CF. La ZAL en zona de la Punta (València). El Manhattan de Cullera. La plaça de Bous de Xàtiva. El circuit de Xest. Parc temàtic de Ferrari. El Open 500 de Tenis. El Àgora. La Ciutat del Motor. La Hípica. Els Jocs Olímpics. El Pla Rabasa d’Alacant. La Torre de La Música.

Deixeu, per exemple, que vos recorde com va ser un d'eixos projectes “d’interès general” de la Generalitat: Terra Mítica.En aquell moment, els terrenys on s’ubicaria el parc, a peus del Puigcampana, estaven qualificats com a sòl no urbanitzable d’especial protecció forestal. Però casualment es van produir dos incendis intencionats que calcinarien 450 ha de massa forestal de l’únic pulmó verd de Benidorm. Amb filigranes urbanístiques dignes d’un mestre l’ex-Molt Honorable Zaplana va modificar els usos forestals per a la construcció d’hotels i apartaments turístics en terrenys no requalificats (de fet hui dia encara figuren com a sòl no urbanitzable!). Com va incomplir la Llei Forestal que prohibia edificar en zones rústiques devastades pel foc? Com ara, declarant el projecte de Terra Mítica d’interès per al País Valencià. Vos preguntareu, amb raó: per a què pegar-li foc a la muntanya, si amb menys problemes burocràtics hagueren construït igualment? Docs perquè després de l'incendi la Generalitat, mitjançant la Sociedad Parque Temático de Alicante, va expropiar terrenys en Finestrat per només 90 pessetes el metre quadrat amb l’excusa de trobar-se a terres cremades i sense valor. Els mateixos terrenys serien valorats posteriorment pel Tribunal Superior de Justícia en 3.436 pessetes el metre quadrat. Què oportú va ser eixe incendi!. Per arrodonir la jugada, casualment i no penseu mal, un íntim amic de Zaplana, Eliseo Quintanilla, va comprar 8 mesos abans uns terrenys forestals sense cap valor per 8 milions de pessetes, que revendria amb l’arribada del parc per 1.500 milions de pessetes. Què sort, veritat? Dues altres immobiliàries també van ser molt afortunades per adquirir terrenys abans de la declaració del parc, una on figuraven com a conselleres delegades la dona i la mare de Zaplana, i una altra propietat del germà de la sogra del Molt Honorable.

Ja vegeu què fàcil és guanyar diners a costa de comprar sòl cremat a preu de saldo. Tot, absolutament tot val. Com un bobo vaig pensar que sense Camps possiblement tornaria la cordura, però veig que per a res...
Quan peguen foc i arrasen les nostres muntanyes, des d'Ademús fins a Gandia, emularem a Mourinho i li preguntarem a la consellera de Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, “per què”?

Encara algu dirà allò de "xe, lo bonica que està València en flames!"

PD: Isabel Bonig, flamant nova consellera assignada per Camps, està demostrant un autoritarisme sense precedents. Per exemple, ha substituït als representants dels treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per alts càrrecs del Consell. UGT va intentar dialogar amb Bonig i la seua resposta va ser la publicació del decret en el DOCV.
Oscar Martí
Article publicat A un tir de pedra el 06.10.2011 •

2 comentaris:

Josep ha dit...

El que estan fent els polítics al País Valencià ja no té nom!!

Pancho ha dit...

Els "trajes" estan fent molt de mal. Lo del País Valencià és d'un altre món, no ho puc arribar a entendre.