dimecres, 3 de maig del 2006

Biocultura del 5 al 8 de maig a Barcelona


OBSERVATORI FORESTAL 2006

Dissabte 6 de maig a les 11 hores (fins les 12:30 hores)

Sala 4 de Biocultura, Palau de Sant Jordi a Barcelona

Per tercer any consecutiu es celebra l’Observatori Forestal, tot coincidint amb a fira Biocultura de Barcelona al Palau Sant Jordi de Barcelona. L’objectiu és socialitzar què s’està fent per protegir els nostres boscos, quines iniciatives cíviques tenen lloc. Enguany parlarem dels dos darrers estudis presentats: el llibre Els boscos de Catalunya. Aprofitament i futur escrit per 16 experts i resultat d’un cicle de conferències i El canvi climàtic a Catalunya, l’informe encomanat pel Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible de Catalunya que conclou que a Catalunya han augmentat un 50% les emissions de diòxid de carboni en 10 anys. A més, presentarem i lliurarem dos documents: Les entitats X un bon clima. Papers de sostenibilitat número 15 i Fes-te amic dels bosc, de Greenpeace. Guies d’educació ambiental número 28 de l’ajuntament de Barcelona.

Respecte a les iniciatives associatives, presentarem la Xarxa de Custòdia del Territori i el Cos d’Agents Rurals de Catalunya. Un dels aspectes serà el paper de les administracions locals en la protecció del bosc, l’adquisició de fusta certificada, etc. Els assistents disposaran d’una carpeta amb materials recents que permeten saber què s’està fent per protegir els nostres boscos arreu.

Entre els participants hi ha Jordi Pieix, Francesc Coll, Txema Castiella, Anna Rosa Martínez... la coordinació i presentació és a càrrec de Jordi Bigues

L’Observatori és una iniciativa de Maderas Nobles de la Sierra de Segura SA. que impulsa una campanya Responsarbolitat. Arbres X un bon clima. Enguany, per primera vegada a Catalunya, els expositors primer i els visitants tindran ocasió de calcular les seves emissions de diòxid de carboni consegüents al seu desplaçament a Biocultura, al Palau Sant Jordi de Barcelona i participar al sorteig d’una bicicleta plegada.

J·B
· Màtria ·