divendres, 21 d’octubre del 2011

Cal salvar el lledoner de tres besses

El lledoner de tres besses
de la plaça de Meguidó en perill


L'Ajuntament de Barcelona va editar un díptic informatiu-publicitari de mida DIN A3 sobre el barri de Sant Genís dels Agudells.

En aquest díptic, sota l'apartat "Sabies que...?" es pot llegir: "* Els veïns del barri esperen que el lledoner, l'arbre que presideix la plaça de Meguidó, segui declarat 'arbre d'interès local a Barcelona' per les seves peculiars característiques i la seva popularitat."

Aquest arbre de la Plaça Molina de Barcelona ha estat protegit amb un aparell ortopèdic similar al que necessita la bessa central del lledoner de la Plaça de Meguidó.

Als jardinets del Palau Robert hi ha un altre arbre amb un aparell d'ortopèdia vegetal.

El símbol dels ortopedistes és un arbre amb un aparell per corregir les seves deformitats.

La bessa del mig del lledoner de la Plaça de Meguidó té l'interior buit i necessita una intervenció urgent per evitar la seva caiguda.

El lledoner de la Casa Groga (o Can Gresa) aquesta rerevera.

Una bessa és la branca principal en què es divideix el tronc d'un arbre. A la plaça de Meguidó, a la vora del Centre Cívic de la Casa Groga hi ha un lledoner de tres besses. Aquest lledoner de Can Gresa des de maig del 2010 espera ser catalogat com a arbre d'interès local. Les últimes notícies ens indiquen que l'Ajuntament de Barcelona ha denegat aquesta petició, però no ho ha comunicat per escrit ni ha indicat quins són els motius de la seva decisió. Independentment d'aquesta negativa la bessa del mig d'aquest arbre necessita una intervenció urgent per no caure. Probablement la millor solució en aquest cas és fer descansar aquesta branca sobre un suport o aparell ortopèdic. A Barcelona hi ha diferents arbres amb aquest tipus d'aparells per a la correcció o prevenció de les deformitats del cos: a la plaça Molina, als freixes de la plaça Gal•la Placídia, als jardinets del Palau Robert ...
Pere de la Fuente i Collell
Article publicat al bloc Sant Genís dels Agudells el 17.10.2011 •

2 comentaris:

Pinecone Stew ha dit...

INCREDIBLE !!!

Pancho ha dit...

Mira que cada día passo pel Palau Robert, i mai m'havia fixat en l'arbre ortopèdic!! Que fort xD
Per cert, m'encanta aquest blog! us felicito!