dijous, 31 de març del 2011

Tala indiscriminada de plàtans

Ara han talat molts plàtans a la zona del Clínic

Suposo que això deu ser una persecució contra el polen però en tot cas els serveis municipals s’estan lluïnt aquest any amb la poda dels arbres i l’han pres especialment amb els plàtans. Primera pregunta: és normal que els podin quan ja estan brotant? I segona, algú ens pot explicar per què n’estan talant tants? Al carrer Villarroel alçada Clínic és impressionant, n’hi ha un de talat al costat de l’altre i aquesta imatge s’està repetint a molts punts de la ciutat.
Guillem Carbonell
· Article publicat a Cròniques de Guillem Carbonell el 30.03.2011

6 comentaris:

David Molina Molina ha dit...

estarán sustituyendo los que tengan un porte algo feo por arboles jóvenes, para justificar presupuestos y esas cosas.

Anònim ha dit...

Prego que abans d'emetre opinions i comentaris sobre temes que es desconeixen, un s'informi primer. En aquesta foto es pit veure perfectament la cavitat central i l'area d'afectació del fong. Els abombaments exterior de l'escorsa ja mostraven aquest símptomes típics en plàtans que tenen problemes a l'interior del tronc. Les causes poden ser diverses, però la seva eliminació pot haver estalviat algun ensurt greu. Em limito al que surt a la foto.
Salvador Cañis

Anònim ha dit...

Hola Salvador, merci x l'explicacio, doncs q ho diguin pero... N'estan tallang molts, eh? I la poda es molt radical

Guillem Carbonell

Anònim ha dit...

Desprès de fer tallar cent alzines al Tibidabo per posar-hi una atracció, desprès de deixar com un desert uns jardins del carrer Cardener amb arbres centenaris, alguns plantats pels veins, per fer-hi un aparcament, que es pot esperar d'un Ajuntament herboricida? I quan planten, ja podem tremolar. Al carrer Amilcar hi van posar tarongers. Les taronges cauen i peten i alguna avia ja s'ha trencat la cama al trepitjar i relliscar.

Antoni ha dit...

Salvador.
El tronc de la foto presenta un forat de podridura al centre però és molt petit en relació a tot el seu diàmetre. No sé si l'arbre presentava algun altre problema que aconsellés la seva tala, però sí que he notat que l'Ajuntament de Barcelona sembla haver declarat la guerra als platans. No sé la gravetat de la incidència que puguin tenir sobre les al·lèrgies, però a banda de representar un simbol de la ciutat de Barcelona, el servei que donen és al meu parer inmillorable. Crec que, a banda de proporcionar ombra a l'estiu, tenen una lluminositat que no té cap de les espècies que s'han proposat com a substitutives, ni els lladoners, no les grevilleas, ni els oms.
Bé aquesta és la meva opinió.

jd ha dit...

Realment algú creu que aquest arbre s'ha talat gratuïtament, només per que sí ?
Què passa, que tothom que toca arbres a Barcelona no sap el que fa ?
Ara resultarà també que tot déu serà entès en electrotècnia i sentenciarà sobre fanals...
O serà que està de moda fer necròpsies per foto per acabar-ho d'adobar ?
Que si tomba, que si gira i no n'encertem ni una.


Mira que n'arriba d'ésser de maco això de sacralitzar l'arbre i que oficiï un altre...