dimarts, 23 de març del 2010

Per què han arrasat el bosc de la Tordera

Preguntem a l’Agència Catalana de l'Aigua per
què ha destrossat el bosc de ribera de la Tordera


Desprès de llegir l’article que explica les destrosses que ha fet l’Agència Catalana de l'Aigua al bosc de ribera de la Tordera, l’amic Carlo Andreoli els ha enviat aquest missatge a través de la bústia del web de l’ACA i ens convida a tots a enviar massivament missatges similars.
Creiem que és una bona pensada i animem a tothom que ho faci. Aquesta és la Bústia de l'Agència

Missatge:
Senyors,
He sabut que l'ACA ha talat un tram del bosc de la ribera de la Tordera amb un procediment d'urgència que ha permès defugir una part de la normativa ambiental.
Entenc perfectament les finalitats per les quals es va realitzar aquesta barbàrie, el soterrament d'una canonada, però no puc entendre que aquest fi justifiqui aquest mitjà.
Em sobta, perquè els boscos de les riberes dels rius són indispensables per exemple per evitar inundacions i esllavissades, a banda d'albergar una part de la fauna pròpia del riu.
M'informen que va ser talat també un arbre singular, crec que un xop.
Sorprèn que un govern d'esquerres, amb un conseller de medi ambient d'un partit verd, ordeni aquesta mena d'operacions.
Els prego que em detallin la superfície afectada, les alternatives que es van estudiar i les raons per les quals van ser excloses.
Els agraeixo l’atenció.
Atentament.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

És molt d'agrair aquesta iniciativa. Vull recordar també, que PER ESTALVIAR-SE DINERS (no per motius tècnics) l'ACA ha fet passar la canonada per terrenys de domini públic, com és la llera del riu. És més econòmic, doncs així no cal expropiar ni pagar cap indemnització a ningú.

De què ens serveix, doncs, que els terrenys de més valor ecològic siguin públics? Pel que sembla, això els col·loca en un estat d'indefensió.

Potser si la llera del riu fos privada això no hagués passat?

És molt greu tot això i incita a la reflexió.

Joan Vicenç ha dit...

Has pegat en el clau Annette. Tu saps quantes barbaritats hem hagut de veure i patir a causa de "l'interès social" que el govern atorga a grans infraestructures viàries (Mallorca i Eivissa) Aeroportuàries (Maó, Palma) Portuàries (Ciutadella), "neteja" amb maquinària pesada de llits i voreres de torrents, camps de golf (Son Bosc) i un llarg etcètera?

Et puc ben assegurar que no només creen devastació, sinó que ho fan amb els nostres doblers, els que els queden després de robar-ne els altres.

A les Illes aquest és el diagnòstic i creu-me que no varia molt de l'esquerra a la dreta.

El cargol s'ho fa sol! ha dit...

Des del nostre col·lectiu "el cargol s'ho fa sol" de La Garriga us donem tot el nostre suport.

Mirarem d'enviar unes quantes preguntes a l'ACA i al DMAiH, també, demanant coses com quines són les mesures compensatòries que hi ha plantejades després d'aquesta actuació, quins efectes legals té la figura de protecció de la XarxaNatura 2000 en aquest cas....
Estem en contacte:

elcargolshofasol.blogspot.com
elcargolshofasol"gmail.com

SALUT!

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Gràcies gent de la Garriga.
Està bé que tots hi fem alguna cosa.
Salut i endavant.

Joa.net ha dit...

Quan, fa molts anys, encara es parlava d'aturar la construcció del 4t cinturó, es comentava que, ben sovint, la protecció dels espais naturals serviria, quan escaigués, per no amoïnar-se per més o menys costoses expropiacions i tenir aquella superfície sempre a disposició: l'exemple que expliqueu ho ratifica...