dijous, 27 de novembre del 2008

Més palmeres a Elx

Elx plantarà una palmera per
cada xiquet que nasca a la ciutat


L'Ajuntament ha anunciat que plantarà una palmera per cada xiquet que nasca a Elx a partir del 2009, amb la intenció d'augmentar el Palmeral. Però la mateix temps des de Ca la Vila es planteja la iniciativa com una manera de conscienciar les futures generacions de la seua preservació. De moment començarà al barri de la Ciutat Esportiva Universitària, en un terreny municipal sense arbres que prompte es convertirà en un hort de palmeres que representarà a cadascun dels xiquets que nasquen a Elx. Cada mes es realitzarà una plantació amb els pares i l'objectiu és que els xiquets s'involucren en la seua cura al llarg dels anys, com ha destacat l'alcalde.
D'altra banda, diumenge es commemora el VIII aniversari de la declaració del Palmerar com a Patrimoni de la Humanitat. A les 11 del matí a l'Hort de Sant Plàcid, on està el museu del Palmerar, els il·licitans podran gaudir de diferents activitats commemoratives, com ara la degustació de dàtils i dels tradicionals pipes i carases, així com exposicions de palmeres singulars i demostracions de palmell blanc. A més, l'Ajuntament té previst que en les pròximes commemoracions, els xiquets que ja tinguen una palmera participen de les activitats de la celebració per a fomentar la preservació d'un dels elements d'identitat més importants d'Elx.

· Noticia publicada a Pàgina26 el 27.11.2008
·

3 comentaris:

Mart de Garriga ha dit...

Bé, ja sé que a Elx hi ha palmerars i tot això, però la veritat és que l'excés de fassers que hi ha a Mallorca, sobretot a Ciutat em deprimeix. Em fan calor aquestes putes palmeres, com si no tenguéssim altres arbres més interessants del punt de vista de l'ombra i de l'aspecte!

Anònim ha dit...

Completament d'acord

pnl ha dit...

A mi em semblaa una iniciativa molt bona, tant pel simbolisme com pel paisatge urbà d'Elx. Espero, però que això vagi acompanyat de mesures eficaces contra el morrut vermell que està matant les palmeres centenàries de tot el Mediterrani o la mesura no els servirà de rès.