dissabte, 15 de novembre del 2008

Lladres d'oliveres i ametllers

Quan la realitat supera la ficció

Si aquest cas següent hagues succeït als Estats Units, avui tota la premsa de casa nostra en parlaria. Ja que ha passat a la Catalunya rural, ni els mitjans de comunicació de Barcelona en parlen.

À. M. de Vinebre (Ribera d'Ebre) va anar un dia a la seva finca d’oliveres i ametllers a la partida de la Canella, propera a la localitat. La seva sorpresa va produir-li un crit d’esglai quan va veure que havien desaparegut de la seva propietat 300 oliveres centenàries i més d’un centenar d’ametllers.
Els lladres, amb maquinaria pesada, havien entrat al tros, podat cada arbre, i els havien arrencat, carregat en grossos camions i fet desaparèixer per camins de nova creació; destruint sèquies, marjades i boscos.
Denunciat el fet a la Guardia Civil, aquets han trobat ràpidament el malfactor, que ha fet d’aquesta practica una forma de vida en temps de crisi: les oliveres les exporta a Holanda i d’altres països com a arbres de jardineria; i els ametllers trossejats els ven, com a llenya ben pagada, als estadants urbans de cases de cap de setmana.
Amb tota la documentació a la mà, A.M. es va posar en mans dels advocats d’Unió de Pagesos perquè portessin al lladre davant la justícia. Cobrada la bestreta –abundant com correspon a un sindicat de propietaris- i passats els mesos, els advocats li diuen que ells no li poden gestionar el cas, perquè el lladre és membre del Sindicat, i això implica incompatibilitat. Unió de Pagesos no li torna la bestreta.
El Barrinaire
· Article publicat a El Barrinaire el 13.11.2008
·

1 comentari:

La ratlla blava ha dit...

Sí que sembla ciencia ficció:con total impunidad!!