dilluns, 9 de juliol del 2007

El vell Ginjoler espera la seva sort

Cal deixar el Ginjoler al seu lloc

Molt tranquil estava el vell ginjoler en els seu jardinet amagat. Únic per la seva raresa, estimat anònimament, s’ha convertit en símbol de la sensibilitat per la bellesa i la lluita per la defensa del verd urbà.
Identificat “erròniament” com una moixera, la seva existència oficial va ser negada inicialment.
Valorat amb un mètode que és inacceptable en aquest cas, doncs allò que no té preu – i el ginjoler d’Arimon, per la seva excepcional raresa no té preu – no es pot taxar.
Mutilat pels enderrocadors amb un dany irreparable a la seva capçada, quedarà un com un desgraciat record d’aquest episodi de la seva vida.
Davant aquest monumental nyap els veïns ajudats amb els informes de tècnics mediàtics i competents en jardineria i arboricultura han de defensar la vida del ginjoler.
Quant durarà la comèdia de la negociació per la seva supervivència ?
Ara un cop més s’ha ultrapassat el límit d’allò que seria raonable: l’especulació del sòl rep el vist-i-plau municipal amb la proposta d’un trasplantament. I un repicat així seria el tret de gràcia per a un arbre venerable ni que sigui pels dos-cents anys que té.
Cal una actuació decidida per a retornar la confiança al ciutadà i poder fer entre tots la ciutat humana i habitable que tots desitgem. L’arquitectura del paisatge urbà no trontollarà si l’Ajuntament admet respectar l’arbre construint un jardinet per a la seva preservació.
Mentretant el vell ginjoler espera la seva sort, retallat contra una mitgera com un enganyatall al destí, qüestionant-nos silenciosament el dret a la nostra pròpia existència...
Davant la brutal mutilació d’una branca centenària el ginjoler respon amb un brot. Ara cal veure la capacitat de resposta de L'Ajuntament. Quedarà aquesta agressió en la impunitat ?

Cal demanar que deixin el Ginjoler al seu lloc. Pitgeu aquesta imatge i envieu aquest correu a l'Ajuntament demanant que conservin el Ginjoler al seu lloc i facin un jardí al seu voltant.

1 comentari:

Javier Broch ha dit...

Hoy ya hay construccion
Articulo ElPais
http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Movilizacion/Sarria/salvar/azufaifo/siglos/elpepuespcat/20110706elpcat_8/Tes