dijous, 29 de desembre del 2005

A Dénia calendari amb arbres

Presentat el Calendari de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia
Catorze imatges del concurs de fotografia de Medi Ambient il·lustren l'almanac de l'ajuntament per al 2006. Ultimen la redacció del Catàleg d'Arbres d'Interés Local
La Regidoria de Medi Ambient, Turisme i Servicis Municipals de l'Ajuntament de Dénia ha editat per tercer any consecutiu un calendari il·lustrat amb algunes de les imatges presentades en l'última edició del concurs de fotografia de Medi Ambient. Per al 2006 s'han inclòs un total de 14 instantànies, a més de les habituals explicacions de les principals actuacions relacionades amb el medi ambient que ha dut a terme l'Ajuntament de Dénia i altres entitats col·laboradores com la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, a través del programa Volcam, o la direcció del parc natural del Montgó. Els responsables de Medi Ambient, Toni Roderic, i de Servicis Municipals, Pep Marí, van presentar ahir el calendari 2006, del que s'han editat 3.000 exemplars per a atendre la gran demanda registrada durant els dos anys anteriors. En l'edició passada es van imprimir 2.500 exemplars i per al 2004, 1.500. En l'almanac 2006 es dedica un apartat especial als arbres monumentals de Dénia, amb fotografies d'alguns dels més antics i espectaculars exemplars patrimoni de la capital comarcal. Entre ells, el ficus de la Torreta Domènech que l'any que ve complix 129 anys d'edat o l'olivera de la partida de Torrecarrals junt amb el camí d'Alfatara, amb 800 anys de vida. Un altre dels arbres destacats és la garrofera ubicada en la plaça de La Xara, amb una edat estimada d'entre 300 i 400 anys. Un drago i una carrasca tanquen les il·lustracions dels arbres amb més valor de la ciutat. Estos i molts altres arbres de Dénia passaran en breu a formar part del Catàleg d'Interés Local. El consistori espera aprovar el document el pròxim mes de gener i protegir així els arbres més importants i més antics de Dénia. A més, els regidors Toni Roderic i Pep Marí van destacar ahir que el calendari mostra la cooperació que mantenen els distints departaments municipals en matèria mediambiental. Una imatge i un apunt informa el ciutadà de distints projectes ja executats com la instal·lació d'aparcaments per a bicicletes o les activitats d'educació ambiental en col·legis que desenvolupa la Regidoria de Medi Ambient, que il·lustren un altre mes. També s'explica la recent adequació de zones verdes en el carrer Mar Jònica, una iniciativa de l'àrea de Parcs i Jardins, que encapçala l'edil del Bloc, Pau Reig. El calendari pot arreplegar-se en les dependències municipals de l'ajuntament, la Casa de Cultura i l'oficina de Turisme.

· Article publicat a VilaWebDènia el 29.12.2005
~

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dejad en paz los árboles de propiedad privada. Vuestras campañas de explotación de la imagen y de preservación de ellos por encima de los intereses de sus legítimos propietarios a lo unico que llevan es a que lo propietarios de árboles centenarios los descuidemos y deseemos que pasen desapercibidos (cuando que mueran para que dejen en paz nuestras casas) y no estimulan, en absoluto, la planta de nuevos.
Si os gustan los árboles, plantadlos, compradlos o invantaros otro sistema, pero no disfruteos a costa del patrimonio de los demás, saqueadores.

Anònim ha dit...

Menudo moniato el que ha escrito este comentario anterior (con perdón...).